Health & Safety Officer till ENERCON Energy Converter AB

Health & Safety Officer till ENERCON Energy Converter AB

Är säkerhet, hälsa och förebyggande arbete något du drivs och har erfarenhet av? Vill du verka i en tjänst där du är ansvarig för arbetsmiljö, självständigt får driva ditt arbete och ges stor möjlighet att påverka? Har du ett intresse för hållbar energi och vill vara del av ett bolag som bidrar till en bättre värld och ständigt växer? Då har vi möjligheten för dig då vi nu utökar vår HSO-avdelning och söker en kollega till vår Health & Safety Officer.

ENERCON Energy Converter AB är en del i den globala vindkraftkoncernen ENERCON. Vi är det svenska servicebolaget som genom våra 19 servicestationer ute i landet verkar för att våra kunders 750 vindkraftverk i Norden aldrig ska stå stilla. Vi arbetar med ett nordiskt perspektiv och har runt 200 anställda i Norden, varav merparten i Sverige. Vi söker nu en Health & Safety Officer till vårt huvudkontor i Malmö.


Om rollen
Som Health and Safety Officer arbetar du brett gentemot hela servicebolaget för att säkra att vårt operativa arbete utförs på ett rätt, riktigt och framförallt säkert sätt. Du är drivande i att vi efterlever säkerhetskulturen på ENERCON och jobbar aktivt med hur vi förebygger olyckor, skador och arbetsrelaterade sjukdomar på arbetsplatsen.

En del av tjänsten innehåller arbetsmiljöarbete ute på fältet, där du blir ansvarig för att genomföra arbetsmiljökartläggningar, riskbedömningar, skyddsronder och arbetsmiljökontroller i Norden, med störst fokus på Sverige. Du kommer också att förbereda och genomföra utbildningar inom arbetsmiljöområdet samt övervaka och sammanställa inrapporterade olyckor och tillbud. I tjänsten ingår även resor, huvudsakligen i Sverige men även internationellt.

I rollen som Health and Safety Officer kommer du även att arbeta mycket administrativt, då du har ansvar för att följa upp nyckeltal till ENERCONs olika avdelningar gällande Health and Safety. I detta ligger stort fokus på att ta fram förslag för vårt ständigt pågående förbättrings- och säkerhetsarbete avseende arbetsmiljön och verksamheten. Det krävs därför att du har intresse och kunskap för båda sidorna.

I denna roll kommer du även att:
 • Vara en rådgivande part och agera expert till linjechefer gällande arbetsmiljöaspekter och risker
 • Tillsammans med HR driva och samverka i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Du medverkar i företagets skyddskommitté och arbetsmiljögrupper
 • Vara kontaktperson mot Arbetsmiljöverket
 • Kontrollera och följa upp att arbetsmiljölagar, företagsregler och säkerhetskultur efterlevs
 • Ansvara för inköp av arbetsmaterial och förhandling med leverantörer
 • Implementera koncernbeslut gällande arbetsmiljöarbetet på lokal nivå
 • Införa rutiner i enlighet med koncernregler och Systematiskt arbetsmiljöarbete (AFS 2001:01)
 • Arbeta i enlighet med ENERCONs rutiner, policys och värdegrunder
Om dig
Vi söker dig med:
 • Eftergymnasial utbildning med relevant inriktning inom arbetsmiljö
 • Minst fem års arbetslivserfarenhet från en liknande tjänst
 • Mast- och stolpintyg och god fysisk form då arbete utförs på hög höjd
 • B-körkort
 • Tidigare erfarenhet av SAM (Systematiskt Arbetsmiljöarbete)
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Utöver detta söker vi dig som är väl förtrogen med svensk arbetsmiljölagstiftning och som har tidigare erfarenhet av myndighetskontakt kring arbetsmiljö. Som person är du strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten i ditt arbete med uppföljningar och kontrollerar och arbetar drivande med verksamhetsutvecklingsfrågor. I rollen samarbetar du tätt med andra Health and Safety-kollegor i både Norden och Europa, vad gäller kunskapsdelning och best practice, vilket kräver en kommunikativ och serviceinriktad förmåga. Du har även samarbete med samtliga avdelningar på ENERCON och agerar kontaktperson mot Health and Safety i Tyskland. För att lyckas i rollen ser vi därför att du är relationsorienterad och har tidigare erfarenhet av arbete i ett internationellt företag och i en matrisorganisation. Om du även har en god problemlösningsförmåga, är anpassningsbar och besitter den helhetssyn som krävs i tjänsten har du utmärkta förutsättningar att lyckas i rollen.

Ansökan
Känns det som en match? Då ser vi fram emot din ansökan senast den 30 maj 2020. Du bifogar CV och personligt brev genom att trycka på "Sök tjänst." Observera att vi tyvärr inte har möjlighet att hantera ansökningar via e-post.

Vid frågor om ansökan eller nästa steg i processen vänligen kontakta HR på application-SE@enercon.de.

Om oss
En av vår tids mest ansvarsfulla uppgifter är att ta tillvara de resurser i form av jord, vind och vatten som finns på jorden för att ur dem skapa ren energi. ENERCON har genom sin vindkraftteknologi antagit utmaningen att bidra till en bättre framtid. Innovation, kvalitet och säkerhet har starkt bidragit till våra framgångar och vi är idag ett av de ledande vindkraftföretagen i världen. Motiverad personal och kunder har bidragit till ENERCONs globala framgång med produktionsanläggningar på tre kontinenter och marknadsrepresentation i 46 länder. ENERCON är ett familjeföretag som idag ägs av en stiftelse. Huvudkontoret ligger i Aurich i Nordvästra Tyskland, staden där uppfinnaren Aloys Wobben grundande företaget 1984. Vårt Nordiska huvudkontor ligger i Malmö.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)