Head of Grid till ENERCONs nordiska huvudkontor i Malmö!

Head of Grid till ENERCONs nordiska huvudkontor i Malmö!

Vi söker dig som vill vara en nyckelspelare i arbetet med att driva och utveckla ENERCON:s elnätsbolag i Sverige! Har du ett stort intresse för förnybar energi, erfarenhet från energibranschen och några års erfarenhet från elnätbolag? Tveka inte utan sök redan idag!

Varmt välkommen till ENERCONs nordiska huvudkontor i Malmö!

Om ENERCON

En av vår tids mest ansvarsfulla uppgifter är att ta tillvara de resurser i form av jord, vind och vatten som finns på jorden för att ur dem skapa ren energi. ENERCON har genom sin vindkraftteknologi antagit utmaningen att bidra till en bättre framtid. Innovation, kvalitet och säkerhet har starkt bidragit till våra framgångar och vi är idag ett av de ledande vindkraftföretagen i världen.

Motiverad personal och kunder har bidragit till ENERCONs globala framgång med produktionsanläggningar på tre kontinenter och marknadsrepresentation i 46 länder. ENERCON är ett privat företag som ägs av en stiftelse. Huvudkontoret ligger i Aurich i Nordvästra Tyskland, staden där ingenjören Aloys Wobben grundande företaget 1984. Vårt nordiska huvudkontor ligger i Malmö.

Mer information om koncernen finner du på: http://www.enercon.de/en/home/

Din nya tjänst

I rollen som Head of Grid på ENERCON kommer ditt huvudsakliga ansvarsområde vara att ansvara för driften och utvecklingen av ENERCONs helägda nätbolag i Sverige, Markbygden Net Väst AB. Markbygden Net Väst AB expanderar och förväntas få ytterligare kunder i form av nya vindkraftparker de närmsta åren. En viktig uppgift är också att säkerställa ENERCONs intressen i de för närvarande tre delägda nätbolagen. Arbetet innebär bland annat ett ansvar för att bibehålla och skapa nya relationer med olika intressenter samt att planera och hantera elnät- och driftrelaterade frågeställningar. Som Head of Grid ingår också att du ska hålla dig uppdaterad i fråga om gällande lagar, regler och föreskrifter på den avreglerade elmarknaden och att du säkerställer att dessa efterföljs. Du kommer att ha ett nära samarbete med ENERCONS projektorganisation samt ha en betydande roll i arbetet med att upprätta, utveckla och bibehålla varaktiga relationer såväl internt som externt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Säkerställa den operativa driften av Markbygden Net Väst AB
 • Hantera kommersiella såväl som tekniska frågeställningar i enlighet med gällande lagar och föreskrifter
 • Prognos och upprättande av budget
 • Ansvara för upphandlingar av tjänster och underhållsavtal vid behov
 • Ansvara för all dialog med Svenska Kraftnät angående nätavtal, tariffer, tekniska villkor etc. samt all rapportering till Energimarknadsinspektionen
 • Ansvara för all dialog med Elsäkerhetsverket och andra berörda myndigheter
 • Ansvara för alla moment vid planerade och icke planerade avbrott
 • Interagera med och utveckla relationer till kunder och leverantörer
 • Vara beställare av tekniska utredningar från såväl ENERCON interna som externa parter
 • Organisera offentliga upphandlingar samt svara för samarbeten med underleverantörer och övriga partners
 • Ansvara för inköp, hantera fakturafrågor samt övrig administration/dokumentation
Tjänsten är placerad på ENERCONs nordiska huvudkontor i Malmö. Du kommer att ingå i avdelningen Asset Management samt rapportera direkt till Head of Asset Management som också utgår från kontoret i Malmö.

Din bakgrund

Vi söker dig med några års erfarenhet från elnätbolag samt med erfarenhet från en ledande roll. Men vi ställer inte krav på erfarenhet av personalansvar då detta inte kommer ingå i tjänsten. Du kanske arbetar som Nätplanerare, Teknisk chef på ett nätbolag, Driftansvarig/Underhållsansvarig alternativt Affärsutvecklare med teknisk kompetens inom elnätbranschen och söker en ny utmaning?

Vi söker dig som är utbildad högskole-eller civilingenjör alternativt har en annan teknisk utbildning med inriktning mot elkraft. För att lyckas i rollen behöver du ha kunskap om högspänningsnät och erfarenhet från drift inom elnätsbolag. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från avtalshantering. Du har goda kunskaper inom MS Office. För att lyckas i rollen behöver du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska. Du har körkort B.

Personliga egenskaper

För att lyckas och trivas i rollen är det viktigt att du trivs med att hantera såväl tekniska som kommersiella frågor. Du är en person som inger förtroende och är duktig på att utveckla och bygga långvariga relationer. Du är analytisk och noggrann samt kommersiellt driven. Du besitter ett stort kundfokus och är serviceminded. Då du kommer att ha ett flertal kontaktytor såväl internt som externt förutsätter det att du har en god samarbetsförmåga och är en skicklig kommunikatör. Vi söker dig med ett stort eget driv som trivs i en expansiv miljö, då du i stor utsträckning kommer att driva ditt arbete självständigt!

Vi erbjuder

ENERCON erbjuder dig en spännande arbetsplats inom en bransch som är i ständig utveckling och som är mån att bidra till att skapa en hållbar värld och tillvarata jordens resurser!

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med placering på det nordiska huvudkontoret i Malmö. Arbetstiderna är sedvanliga kontorstider och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag samt ATF. Vi tillämpar självklart kollektivavtal. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Låter det intressant? Då är du är varmt välkommen att söka via ansökningsformuläret. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att ansöka. Observera att vi dessvärre inte har möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

I den här rekryteringsprocessen samarbetar ENERCON med Roi Rekrytering. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Emilia Westberg på emilia.westberg@roirekrytering.se.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)