Commercial Manager - ENERCON

Commercial Manager - ENERCON

ENERCON är ett av de ledande vindkraftsföretagen i världen och vi är stolta över vår verksamhet som bidrar till en bättre värld! Vi erbjuder nu dig möjligheten att tillträda en nyinrättad nyckelroll med internationell prägel i ett unikt positionerat bolag i branschen.

Om rollen

Som ett led i att det svenska bolaget ENERCON Energy Converter tidigare i år blev ett nordiskt bolag leds nu ENERCONs service verksamhet i Sverige, Norge och Finland från vårt kontor i Malmö/Fosie. I vår nya nordiska organisation ser vi ett behov av att tillsätta en ny roll direkt underställd vår nordiska VD.

Som Commercial Manager hos oss på ENERCON blir du en del av vår ledningsgrupp och ditt huvudsakliga fokus är att leda fyra nordiska supportavdelningar; Fleet, IT, Material Management och CRM - totalt i dag 9 medarbetare på malmökontoret för vilka du även har personalansvar. Du överser och supporterar alla avdelningar utifrån lokala och globala KPI:er. Du har det övergripande och operativa ansvaret för Malmökontoret vilket bl.a. innefattar att:
 • Sätta budget och tydliga mål och leda arbetet utifrån lokala och globala KPI:er
 • Driva och säkerställa implementering av nya och förbättrade rutiner och processer kopplat till våra support-funktioner/avdelningar
 • Leda och coacha personal inom supportfunktionerna IT, Fleet, Material Management och CRM
 • Säkra att globala riktlinjer från vårt tyska HQ följs
 • Ansvara för ENERCONs fastighet i Malmö/Fosie
Du arbetar i nära samarbete med och rapporterar direkt till vår nordiska VD och har stora interna kontakt- och samarbetsytor, nationellt som internationellt. Förutom VD rapporterar du även till, samt har en tät dialog med, vår Finance Director på Filialen till vårt Moderbolag ENERCON GmbH i Arlöv.

Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i Malmö, uppskattningsvis innebär rollen ca. 40 resdagar/år till verksamheten i övriga Sverige, Finland och Norge samt till vårt globala HQ i Tyskland.

Om dig

För oss är det viktigt att du är och vill vara närvarande, tillgänglig och synlig - för din personal men även för verksamheten i stort. Du förstår värdet av att bygga goda relationer i hela organisationen, inte bara i chefsledet. Du är en naturlig och orädd ledare som har förmågan att fatta snabba beslut för att driva arbetet framåt. Vi söker dig som har förmågan att motivera och entusiasmera men samtidigt har erfarenheten, kunskapen och personligheten för att kunna styra verksamheten utifrån siffrorna.

Vi söker dig med:
 • Högskole-/universitetsexamen inom ekonomi - önskvärt som Civilekonom
 • Minst fem års erfarenhet från ekonomi-/controllingavdelning eller motsvarande
 • Ledarskapserfarenhet
 • Erfarenhet av budgetarbete, ekonomistyrning och finansiell förvaltning
 • Erfarenhet av att arbete i internationella företag och/eller roller med internationella inslag
 • Kunskaper i SAP
 • Obehindrade språkkunskaper (tal och skrift) i svenska och engelska. Talar du tyska ses det som meriterande
Du förstår vikten av att bygga processer och rutiner som underlättar för dina kompetenta medarbetare.

Ansökan

Känns det som en match? Då ser vi fram emot din ansökan. Vi arbetar med löpande så ansök så snart som möjligt, dock senast 2018-11-11. Du bifogar ansökan genom att trycka på ”Sök tjänst”. Observera att vi tyvärr inte har möjlighet att hantera ansökningar via e-post.

Vid frågor om ansökan eller nästa steg i processen vänligen kontakta Björn Jonasson på Roi Rekrytering: bjorn.jonasson@roirekrytering.se eller 0709-261 227.

Vid mer specifika frågor om företaget eller tjänsten vänligen kontakta VD John Månsson på ENERCON Energy Converter: john.mansson@enercon.de eller 0709-564 294.

Om oss

En av vår tids mest ansvarsfulla uppgifter är att ta tillvara de resurser i form av jord, vind och vatten som finns på jorden för att ur dem skapa ren energi. ENERCON har genom sin vindkraftteknologi antagit utmaningen att bidra till en bättre framtid. Innovation, kvalitet och säkerhet har starkt bidragit till våra framgångar och vi är idag ett av de ledande vindkraftföretagen i världen. Motiverad personal och kunder har bidragit till ENERCONs globala framgång med produktionsanläggningar på tre kontinenter och marknadsrepresentation i 46 länder. ENERCON är ett familjeföretag som idag ägs av en stiftelse. Huvudkontoret ligger i Aurich i Nordvästra Tyskland, staden där uppfinnaren Alois Wobben grundande företaget 1984. Vårt nordiska huvudkontor ligger i Malmö.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 dec (28 dagar kvar)