Sales Manager - Offline channels till Bygghemma

Sales Manager - Offline channels till Bygghemma

Till framgångsrika Bygghemma söker vi nu en karriärsdriven Sales Manager som vill kliva in i en framåtlutad organisation som befinner sig i ständig tillväxt. Har du ett framgångsrikt track record som ledare inom försäljning och söker utmaningen där du får förena din passion för affärsutveckling med strategiskt arbete? Har du dessutom ett starkt kommersiellt driv och vill omge dig med drivna och duktiga kollegor? - Då har vi den perfekta tjänsten för dig!

Om Bygghemma

Bygghemma.se är Sveriges största onlineaktör inom byggvaror, hem och trädgård. Genom vår onlinebutik, som kompletteras och understöds av flertalet fysiska visningsbutiker och ett omfattande service- och tjänsteutbud, såsom montering och installationer, erbjuder vi ett ledande sortiment från välkända externa och egna varumärken. Vi har huvudkontor i Malmö, med filialkontor i Kalmar och Oskarshamn. Välkommen att läsa mer på www.bygghemma.se.

Bygghemma.se är en del av BHG, den största onlineaktören inom konsumenthandel i Norden, med en nettointänkt på cirka 9 Mdkr 2020.

Om tjänsten

I rollen som Sales Manager kommer du axla en viktig och spännande roll där du som övergripande ansvarig förväntas leda, driva och utveckla bolagets offline-försäljning för avdelningarna store sales och tele sales. Ditt personalansvar omfattar ett 50-tal medarbetare varav 4 direktrapporterande ledare som du blir ytterst ansvarig för.

Du ansluter till ett dynamiskt och framåtlutat bolag med stora visioner och korta beslutsvägar där du ges stort inflytande att påverka i din roll. Din roll har ett stort strategiskt och kommersiellt utvecklingsfokus med inriktning på att utveckla försäljningen och hela affären för dina avdelningar. En viktig del blir att ta fram strategier, affärsplaner och kostnadskalkyler för lansering av nya butiker/showrooms och nya kanaler. I övrigt blir dina primära ansvarsområden;
  • Ansvar för försäljningsbudget
  • Ansvar för att genom dina ledare coacha, utveckla och utbilda säljteamen utifrån uppsatta KPI:er i enlighet med bolagets målsättningar
  • Kontinuerligt utveckla bolagets försäljningsstrategi för dina avdelningar och bidra till företagets affärsutveckling
  • Analysera försäljning och resultat för att driva effektiva förbättringsåtgärder och nya satsningar
  • Du blir en viktig affärspartner till övrig ledning inom bolaget genom att vara ett strategiskt och beslutsmässigt stöd i affärsmässiga beslut.
  • Delaktighet och initiativtagande i verksamhetens övergripande utveckling
Din bakgrund

För att lyckas i rollen som Sales Manager ser vi att du har en framgångsrik försäljningsbakgrund och gärna med erfarenhet från retail och-/eller tele sales. Du har troligtvis 5+ års erfarenhet från en ledarroll inom försäljning med vana av att arbeta strategiskt och med affärsutveckling. Det viktigaste är dock att du har ett högt driv, en framåtanda och är en vass säljledare med ambitioner, framför antal års erfarenhet.

Bygghemma verkar på en snabbt föränderlig marknad där beslutsvägarna är korta. Därför är det viktigt att du är flexibel och motiveras av en dynamisk och snabbfotad företagskultur där initiativ både välkomnas och förväntas. Du kombinerar en ödmjukhet med ett starkt driv i ditt yrkesutövande och drivs av resultat. Genom ditt analytiska och kommersiella mindset tar du enkelt till dig siffror och ser möjligheter i hur affären kan utvecklas. Är du dessutom trygg i dig själv som ledare och har höga ambitioner har du goda förutsättningar att lyckas.

Placering & Start

Tjänsten är placerad i centrala Malmö och tillsättning är enligt överenskommelse.

Kontakt & ansökan

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryterare Sanny Malmberg och Daniel Hilvardén på info(at)ecommercerecruit.se

Vi tillämpar löpande urvalsarbete och uppmanar dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att ansökan kommer med i processen. Vi ser med stort intresse fram emot din ansökan.

#bygghemma #BHG #headofsales #salesmanager #karriär #ecommercerecruit #GROWWITHPASSION
Mer info
Kontaktperson Sanny Malmberg
Telefon 0726006422
Område Malmö stad
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

E-commerce Recruit är Sveriges enda renodlade rekryteringsbolag inom e-handelssektorn. Våra samarbeten grundar sig i långsiktiga och strategiska förhållningssätt med hög leveransprecision. Detta i kombination med att vi har Sveriges största kandidatnätverk inom e-handelssektorn gör oss till din självklara branschspecialist när du är i behov av personallösningar och vill säkerställa rekryteringsprocesser som når hela kandidatmarknaden.

Behöver du rekrytera inom e-handel och digitalt? Läs mer om våra tjänster här.