E-commerce Manager till Globe Group Europe

E-commerce Manager till Globe Group Europe

Vill du vara med på en riktigt spännande tillväxtresa, driva digital försäljning och ta ett e-handelsföretag vidare ut i Europa? Har du samtidigt en passion för e-handel, ett stort kommersiellt fokus med erfarenhet från försäljning och marknadsföring online? Då kan du vara den vi söker till Globe Group Europe!

Detta är en unik möjlighet för dig som vill vara med och bygga upp e-handeln från grunden och sätta din prägel på bolagets fortsatta digitala utveckling. Då rollen är nyinrättad i organisationen erbjuds stora möjligheter till inflytande och inte minst en spännande karriärresa. Förmodligen arbetar du som E-commerce Manager eller Digital Marketing Manager idag men är nu redo att ta din utveckling till nästa nivå, få mer ansvar och testa vingarna även utanför Sveriges gränser.

Om Globe Group

Globe Group är världsledande inom tillverkning av batteridrivna trädgårdsmaskiner, med egna varumärken som Greenworks och Cramer. Den europeiska organisationen Globe Group Europe har sitt huvudkontor i Malmö, med sälj- och marknadskontor i Frankfurt, Paris och Moskva. Det globala design- och utvecklingscentret för robotgräsklippare och IoT finns i Jönköping. All produktion sker i egna toppmoderna fabriker i Kina, där fler än 5000 anställda delar arbetet med ett hundratal robotar för att ta morgondagens trädgårdsmaskiner och handverktyg till marknaden redan idag. Systerbolaget för den nordamerikanska marknaden finns i Charlotte, North Carolina med sälj- och marknadskontor i Seattle. Globe Group säljer och marknadsför de egna konsumentvarumärket Greenworks och proffsvarumärket Cramer.

Om tjänsten

Som E-Commerce Manager på Globe Group Europe blir du ett välkommet tillskott där du kommer att ha en bred roll med övergripande ansvar för att bygga upp och utveckla e-handeln och andra varumärkes-hemsidor. Du kommer med ett kommersiellt fokus arbeta såväl operativt som strategiskt med att planera den digitala marknadsföringen, upprätthålla produktmarginaler tillsammans med Globe Groups produktchefer och utifrån beteendeanalys arbeta mot att öka konvertering samt förbättra användarupplevelsen. Du kommer vara drivande i kommande expansion och där fungera som kravställare, idégenererare samt vara högst operativt verkställande. Rollen omfattar bland annat;
 • Helhetsansvar för den egna digitala försäljningskanalen samt tillhörande marknadsbudget
 • Planera och genomföra marknadsaktiviteter genom dels nyhetsbrev, SoMe och CRM
 • Operativt och strategiskt arbete med trafikdrivning och konvertering genom SEO och SEM
 • Kravställning internt och externt
 • A/B-testning på egen site och i övriga digitala kanaler
 • Analysera och följa upp KPI:er kopplat till försäljning och andra viktiga event.
Din bakgrund

För att lyckas i rollen ser vi att du har minimum +3 års erfarenhet från operativt arbete inom e-handel med ett bevisat gott track record. Med fördel som E-commerce Manager eller motsvarande där du fått förståelse de utmaningar som kommer med en expansion inom digital handel. Du är kommersiellt driven och har en nödvändig bredd i din digitala kompetens som gör dig självständig och redo för att fullt ut ansvara för dina områden och på sikt även kunna bära ett teamansvar. Du har ett starkt resultatfokus och arbetar alltid för att överträffa dina mål i kombination med en prestigelös framtoning. Som en digital native har du god förmåga att prioritera och se helheten samt har en teknisk förståelse. Har du även följande så ser vi stor potential för framgång i rollen:
 • Operativ erfarenhet från e-handelsbolag med fokus på den globala marknaden
 • Erfarenhet av att ha varit med och byggt upp en e-handel med allt vad det innebär
 • Har helhetsperspektiv utan att förlora öga för detaljer
 • Förmåga att omsätta analys till lönsamma aktiviteter
 • Har goda kunskaper i Googles verktyg Analytics, Ads, Tag Manager & Search Console
 • Erfarenhet av att arbeta mot KPI:er som CVR, COS & ROAS
Då rollen som E-handelsansvarig är nyinrättad i bolaget är det viktigaste att du har ett högt driv om att utveckla såväl bolaget som dig själv. Viktiga ingredienser i rollen är ett resultatfokus, att du är datadriven och business minded. Detta i kombination med din ödmjukhet, passion och flexibilitet kommer göra dig framgångsrik i rollen. Du tar egna initiativ, är en riktigt doer och trivs i en dynamisk miljö med korta beslutsvägar. Du känner dig bekväm att kommunicera på engelska i både tal och skrift.

Global Group erbjuder
Du ansluter till ett bolag som står inför en spännande expansionsresa där du verkligen ges möjligheten att vara med och skapa och påverka både ditt arbete och verksamhetens fortsatta digitala utveckling. I takt med att verksamheten expanderar kommer din roll utvecklas och på sikt inkludera att forma och leda ett team. Medarbetarna är Global Groups viktigaste resurs och tillsammans värnar man om en hög trivsel på arbetsplatsen och arbetar aktivt för ett välkomnande och inkluderande arbetsklimat med tydlig vi-känsla. Det breda teamet som du kommer att arbeta nära är placerade i Malmö, Jönköping och Frankfurt. Du kommer även att arbeta med din motsvarande roll i Nordamerika för att utbyta idéer och dela lärdomar. Du rapporterar till marknadsansvarig för Globe Group Europe som är placerad i Malmö.

Placering & start
Tjänsten är placerad centralt Malmö i fräscha lokaler och tillsättning är enligt överenskommelse. Möjlighet att arbeta från Jönköpingskontoret finns om så önskas.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Daniel Hilvardén på info(at)ecommercerecruit.se, alternativt 072-6006421

Ansökan
Vi tillämpar löpande urvalsarbete och uppmanar dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att du kommer med i processen. Vi ser med stort intresse fram emot din ansökan.

#growwithpassion #ecommerce #ehandel #ecommercerecruit #nyttjobb #jobb #globegroup #greenworks #onlinesales #digitalmarketingmanager #ecommercemanager #ehandelsansvarig #expansion #rekrytering
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Marknadsföring, Direkt marknadsföring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 6 dec 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

E-commerce Recruit är Sveriges enda renodlade rekryteringsbolag inom e-handelssektorn. Våra samarbeten grundar sig i långsiktiga och strategiska förhållningssätt med hög leveransprecision. Detta i kombination med att vi har Sveriges största kandidatnätverk inom e-handelssektorn gör oss till din självklara branschspecialist när du är i behov av personallösningar och vill säkerställa rekryteringsprocesser som når hela kandidatmarknaden.

Behöver du rekrytera inom e-handel och digitalt? Läs mer om våra tjänster här.