E-commerce Manager till Beijer Ref

E-commerce Manager till Beijer Ref

Gillar du att leverera förstklassiga digitala lösningar? Önskar du spela en nyckelroll i en stor satsning inom e-com för en global verksamhet i stark tillväxt?

Expansiva och framgångsrika Beijer Ref söker en E-commerce Manager med strategiskt ansvar för bolagets alla e-handels kanaler. Rollen fokuserar på att skapa bästa förutsättningar för att fortsatt driva tillväxt online genom marknadsföring, digitala kunderbjudande och analys av kundresan i syfte att optimera kundupplevelsen och konverteringen.

Här får du verka i en framgångsrik och entreprenöriell miljö där du får möjligheten att ta den digitala affären till nästa nivå i ett innovativt bolag som just nu står inför en riktigt spännande fas med stark tillväxt.

Om Beijer Ref
Beijer Ref AB är en svensk handelskoncern som levererar lösningar inom kommersiell och industriell kyla samt för värme och luftkonditionering. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm och ingår i Large Cap-segmentet.

Om tjänsten

Som E-commerce Manager är du tillsammans med dina kollegor i e-com teamet ansvarig för bolagets fortsatta digitala tillväxtresa och förväntas bygga upp och forma de digitala säljkanaler enligt "best practice".
Rollen är både strategisk och praktisk och du kommer behöva arbeta nära bolagets alla lokala regioner och deras e-com team

Ansvaret kommer att innefatta lansering av nya e-com butiker men också behålla fokus på att utveckla befintliga e-com butiker genom att utveckla best practice , digitala verktyg och tjänster, samt implementera dessa globalt för att utveckla och öka befintlig försäljning. I rollen arbetar du både självständigt och i team och kommer behöva använda hela verktygslådan som är kopplat till e-handelsaffären.

Övriga ansvarsområden och arbetsuppgifter som förekommer i rollen är;
  • Utveckla och implementera organisationens e-handelsstrategi
  • Vidareutveckla befintliga e-com butiker
  • Ansvara för att optimera kundresan online
  • Medverka vid utrullning av nya e-com sbutiker
  • Utveckla partnerrelationer relaterade till e-com plattform och operativa partners
  • Uppföljning och aktiviteter för att nå uppsatta KPI:er
  • Sätta strategi och hjälpa till att implementera organisationers digitala marknadsföring (SEO, SEM, Social Media etc.)
  • Utveckla e-com verktygslåda enligt best practice och implementera detta i bolagets olika lokala e-com team
  • Identifiera, testa och utveckla strategiska digitala affärsmöjligheter relaterade till e-handel och andra kanaler
Vi behöver din erfarenhet!
Vi söker dig med minst tre års erfarenhet som ansvarig för e-com utveckling i en global organisation med bevisad framgång. Du har erfarenhet av digital affärsutveckling helt från strategi till implementering.

Som person ser vi att du är strukturerad, analytisk, nyfiken och har lätt för att samarbeta. Du är en person som trivs när det finns möjlighet att förbättra och påverka samtidigt som du är en do:er. Du är van vid att ha många kontakter internt som externt. Rollen är mycket koordinerande och du sitter som spindeln i nätet och blir en naturlig brygga mellan marknad, försäljning, IT och eftermarknad.

Du är en naturlig ledare med passion för digital kundupplevelse som drivs av att bygga e-com team och lösningar i världsklass.

Du besitter starka analytiska färdigheter och har ett datadrivet tänkande kombinerat med en exceptionell förmåga att projektleda flera projekt samtidigt med framgångsrika resultat.
  • Fördjupad förståelse för SEO, SEM med Google Analytics expertis.
  • Utmärkt kommunikationsförmåga och duktig på att påverka och driva kommersiella resultat
  • Goda kunskaper i CMS-verktyg, bekantskap med Shopware skulle vara fördelaktigt
  • Erfarenhet från arbete i PIM-system
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift
  • Tydlig och effektiv kommunikation i skriftligt och muntligt format
  • Har jobbat med analys och kan identifiera målgrupper och driva webbplatstrafik, medvetenhet, engagemang, resultat och rapportering.
Beijer Ref erbjuder
Hos Beijer Ref får du ett utmanande och omväxlande arbete i en internationell miljö där du kommer ha stor möjlighet att påverka, utveckla, ta initiativ och ansvar. Vi lägger stor vikt vid individuell utveckling och skapar förutsättningar för varje medarbetare att växa och driva verksamheten framåt.

Placering & start
Tjänsten är placerad i Malmö och tillsättning sker enligt överenskommelse.

Kontakt & ansökan
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Nis Kehler på telefonnummer 0731 52 91 66 alternativt via mail på nis@ecommercerecruit.se

Då vi tillämpar löpande urvalsarbete uppmanar vi dig att skicka in din ansökan snarast för att säkerställa att din ansökan kommer med i processen. Vi ser med stort intresse fram emot din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 16 juli 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

E-commerce Recruit är Sveriges enda renodlade rekryteringsbolag inom e-handelssektorn. Våra samarbeten grundar sig i långsiktiga och strategiska förhållningssätt med hög leveransprecision. Detta i kombination med att vi har Sveriges största kandidatnätverk inom e-handelssektorn gör oss till din självklara branschspecialist när du är i behov av personallösningar och vill säkerställa rekryteringsprocesser som når hela kandidatmarknaden.

Behöver du rekrytera inom e-handel och digitalt? Läs mer om våra tjänster här.