E-Commerce Manager till Sova

E-Commerce Manager till Sova

Brinner du för e-handel, motiveras av utmaningen i att ansvara över utveckling, lansering och ledning av den digitala försäljningskanalen och rör dig prestigelöst mellan den operativa hetluften och det strategiska arbetet för att nå ett önskat resultat? Då kan det vara dig vi letar efter till tjänsten som E-Commerce Manager till Sova. Här ges du möjligheten att vara med på en förändringsresa i ett mycket spännande skede inom bolaget och branschen. Välkommen med din ansökan!

Om Sova
Vill du arbeta med SOVA, Sveriges ledande detaljhandelskedja inom sängar och Tempur Sealy, världens största tillverkare av madrasser, i en organisation med en stark värdegrund och möjlighet till utveckling så skall du söka denna tjänst!

Sova har sedan 1989 etablerat sig som Sveriges största detaljhandelskedja inom kvalitetssängar och tillbehör. Vi har allt för ditt sovrum och olika sorters ställbara sängar, kontinentalsängar och ramsängar. En stor del av livet tillbringas i sängen och sömnen är viktig för att vi ska må bra, därför hjälper vi dig att hitta rätt säng som du kan sova gott i.

Om tjänsten
Som E-Commerce Manager ansvarar du för drift och utveckling av bolagets digitala försäljningsplattform. Du har koll på den digitala kundresa som leder den digitala försäljningen. Du jobbar med optimering av online-shopen och följer trender och kundbeteenden för att säkerställa att innehållet du publicerar är relevant. Du administrerar sitens innehåll, struktur och priser samt kravställer utvecklingsärenden. Med den svenska marknaden i fokus agerar du såväl strategiskt som hands-on med ett kommersiellt helhetsansvar över den digitala affären. Du är navet i det digitala försäljningsteamet men jobbar krossfunktionellt i hela organisationen. Vilket innebär bland annat nära arbete med marknad, inköp/logistik och experter från bolagets övriga avdelningar.
Dina ansvarsområden:
  • Digital försäljning
  • Kampanjer online
  • Digital annonsering
  • Optimering av hemsida
  • Strategisk vidareutveckling av bolagets digitala närvaro
  • Ansvar för affiliatenätverk
Din bakgrund
För att lyckas i rollen som E-Commerce Manager tror vi att du har hunnit skapa dig en nödvändig bredd inom e-handel och är väl insatt i samtliga delar inom e-handelns eco-system, en generalist med öga för detaljer. Du har arbetat med strategifrågor och gillar att kombinera det med att vara hands-on operativt och driva konvertering och försäljning. Du har en positiv inställning med en can-do-attityd och arbetar proaktivt. Vi ser gärna att du utmanar gamla sanningar och sätter din prägel på arbetet. Du är nyfiken och målinriktad och ser värdet i god kommunikation och teamwork. Vi tror att du motiveras av en möjlighet att flytta en bransch framåt i den digitala tidsåldern.

I övrigt ser vi stora fördelar om du har kvalifikationer enligt nedan;
  • +2 års erfarenhet från liknande roller inom e-handel
  • Relevant akademisk utbildning
  • Erfarenhet och god förståelse inom digital marknadsföring (SEA) innefattande SEM och SEO
  • Data-driven arbetsmetodik
  • God analytisk förmåga och kunskaper inom analys-verktyg som t.ex. Google Analytics
  • Erfarenhet och goda kunskaper inom CMS-verktyg inklusive hantering och skapande av text- och bildmaterial
  • Ett genuint intresse för trender inom området för att hela tiden ligga i framkant när det kommer till utveckling och lösningar
Sova erbjuder
Du ansluter till ett snabbfotat och entreprenörsdrivet bolag där du ges stora möjligheter att vara med och påverka ditt eget arbete och verksamhetens fortsatta utveckling, med ett team innefattande av prestigelösa individer som gillar att arbeta tillsammans.

Vill du veta mer om dina framtida kollegor och dina förmåner, besök Sovas hemsida https://www.sova.se/ och läs mer

Placering & start
Tjänsten är placerad i Malmö, närmare bestämt i nya fräscha kontor i Hyllie och tillsättning sker enligt överenskommelse.

Kontakt & ansökan
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Nis Kehler på telefonnummer 073-1529166 alternativt via mail på nis(a)ecommercerecruit.se. Vi tillämpar löpande urvalsarbete och uppmanar dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att den kommer med i processen. Vi ser med stort intresse fram emot din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 8 nov 2022 (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

E-commerce Recruit är Sveriges enda renodlade rekryteringsbolag inom e-handelssektorn. Våra samarbeten grundar sig i långsiktiga och strategiska förhållningssätt med hög leveransprecision. Detta i kombination med att vi har Sveriges största kandidatnätverk inom e-handelssektorn gör oss till din självklara branschspecialist när du är i behov av personallösningar och vill säkerställa rekryteringsprocesser som når hela kandidatmarknaden.

Behöver du rekrytera inom e-handel och digitalt? Läs mer om våra tjänster här.