Redovisningsansvarig till E.ON i Malmö!

Redovisningsansvarig till E.ON i Malmö!

Om tjänsten

Du erbjuds en koordinerande roll med många kontaktytor hos E.ON i Malmö! Uppdraget förväntas börja i mitten av oktober 2019 och pågår till mitten av september 2020. Varmt välkommen med din ansökan redan idag då vi arbetar med ett löpande urval för intervjuer!

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Du kommer koordinera bokslut för bl.a. värmebolagen hos E.ON. Det är en specialist och supporterande roll, där du ansvarar för att säkerställa att redovisningskraven både inom IFRS och Swe GAAP återspeglas korrekt, där du hanterar redovisningsfrågor från olika intressenter såsom tex revisorer. Du kommer ha många kontaktytor inom organisationen, både med medarbetare i Sverige, Tyskland och Shared service center i Rumänien.

Du kommer vara involverad, ur ett redovisningsperspektiv, i arbetet med nya avtal, där du kommer ha rollen att se till att redovisningen hänger med.

Du kommer ha ansvar över två större och ett antal mindre bolag. Du kommer granska och godkänna rapporter och säkerställa att IFRS rapporteringskrav uppfylls. Du kommer även granska och godkänna årsrapporter och säkerställa att alla lokala GAAP-krav uppfylls.

Dina arbetsuppgifter kommer innebära att implementera nya standarder om och när detta blir aktuellt. Detta görs i samarbete med redovisningsspecialister. Du kommer också ansvara för att informera relevanta personer kring bokslutssiffrorna så som tex CFO och business controllers.

Vem är du?

Vi ser att du har en civilekonomexamen. Du har minst 5 års erfarenhet av arbete inom redovisning. Du har erfarenhet av att arbeta med IFRS och Swe GAAP. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med SAP.

Som person är du analytisk och kommunikativ. Du är förändringsbenägen och det är meriterande om du har erfarenhet av att driva förändringar. Vidare är du flexibel och har lätt för att anpassa dig till olika situationer. Du är inte rädd för att ta för dig.

Du är flytande i svenska och engelska, både i tal och skift. Kunskaper inom tyska är meriterande.
Mer info
Kontaktperson Elin Tanner
Telefon 0767712510
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 31 okt 2019 (15 dagar kvar)