Head of Business Controlling, E.ON Energidistribution

Head of Business Controlling, E.ON Energidistribution

Hos oss är alla lika olika, men vi har en sak gemensamt. Vi brinner för vårt mål att ställa om till 100 procent förnybar och återvunnen energi senast år 2025. Det är ingen liten ambition och för att kunna nå dit krävs människor som vill göra skillnad och bryta ny mark.

E.ON genomgår en resa för att möta de snabba förändringarna inom energivärlden och ekonomistyrning ur ett affärsmässigt perspektiv är en viktig del i denna resa.

Avdelning Business Controlling arbetar med styrning av affär och verksamhet och, tillsammans med financial controlling, inom de traditionella ekonomiprocesserna som budgetering, prognostisering och uppföljning. Vi har ett nära samarbete med verksamhetsansvariga för de olika affärerna och deltar i en mängd olika sammanhang för att optimera verksamhet och affär.

Du leder ett team på ca 10 personer och du rapporterar till CFO för E.ON Energidistribution AB i Sverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som chef för Business Controlling leder och utvecklar du arbetet inom avdelningen med fokus på att utforma, utveckla och följa upp affärsenheternas finansiella och operationella mål. Du planerar och följer upp din avdelnings löpande arbete och säkerställer den långsiktiga utvecklingen av såväl processer och metoder som medarbetare. Vi söker därför dig som tycker om att leda och utveckla människor i din omgivning och har förmågan att ifrågasätta och tänka nytt och samtidigt skapa stabilitet i vardagen.

Tillsammans med verksamheten arbetar du med att:
  • följa upp och tydliggöra den finansiella och operationella utvecklingen och hur affärsenheterna kan nå sina mål
  • driva affärsmässig förståelse och effektiva arbetssätt inom affärsenheterna
  • genomföra befintliga affärer samt utveckla och implementera nya affärer
  • vidareutveckla vårt arbete inom Business Intelligence och analys
Erfarenhet och personliga egenskaper

För att vara framgångsrik i den här rollen tror vi att du har erfarenhet av att leda och utveckla controllingarbete, gärna i medelstora företag eller större koncerner. Du har ett ärligt intresse för dina medarbetare och tror på att bästa sättet att nå framgång är att stödja och utveckla dem. Du har förmågan att växla mellan att fullt ut arbeta genom dina medarbetare och kollegor men också själv kunna delta i processer och projekt när det behövs.

Som person kombinerar du tydlighet med lyhördhet och har en värderingsbaserad och engagerande ledarstil. Du är en kommunikativ och empatisk person med stort fokus på samarbete. Du får energi av en föränderlig arbetsmiljö där vi hoppas på att du har erfarenheter och insikter från förändringsarbete. Vi har påbörjat en resa genom digitalisering och därför ser vi det som nödvändigt att du har erfarenhet från digitala verktyg och utvecklingen av dessa.

Vad erbjuder E.ON dig?

På E.ON får du leverera samhällsnytta och genom arbetet med omställning till förnybar energi minska miljöpåverkan. Detta bidrar till en arbetskultur som genomsyras av stolthet. Du kommer verka i en föränderlig miljö, med trevliga och ambitiösa kollegor. Utvecklingsmöjligheterna är stora med många spännande projekt både inom ekonomiavdelningen och i andra delar av verksamheten.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
För fackliga frågor, vänligen kontakta:

Unionen: Lars-Inge Gustavsson , +46 73 0499876

Akademikerna: Malin Johansson, +46 705 240210

Ledarna: Michael Andersson, +46 705 250129

SEKO: Mats Lundberg, +46 730 499778

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

E.ON är ett internationellt privatägt energiföretag. Våra 40.000 medarbetare i 13 länder arbetar dagligen för utvecklingen av tekniska innovationer och användarvänliga kundlösningar för den nya energivärlden. Vi är det första stora energibolaget som verkligen fokuserar på framtidens energilösningar genom våra tre affärsområden för smarta nät, förnybar energi och kundlösningar.

I denna rekryteringsprocess samarbetar E.ON Energidistribution med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Alenryd på 070-764 81 04, anna.alenryd@meritmind.se eller Helena Centerblad på 070-749 99 63, helena.centerblad@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.