ENTREPRENÖRIELL CTO/COO TILL STARTUPBOLAG

ENTREPRENÖRIELL CTO/COO TILL STARTUPBOLAG

Ommej - en hållbar framtid börjar med våra barn! Vill du arbeta i ett bolag som drivs av viljan att göra skillnad genom att skapa en hållbar, frisk och resilient ung generation och därmed förutsättningar för ett fortsatt öppet och demokratiskt samhälle? Vill du också vara med och påverka och göra skillnad? Just nu söker vi en entreprenöriell CTO/COO som vill vara med på vår tillväxtresa. Hos oss får du möjlighet att bli del av ett motiverat team uppbackat av en engagerad styrelse och starka investerare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
 • Utifrån bolagets affärsmål och strategi, utveckla tekniska aspekter, val av strategi, program och arbetssätt.
 • Kontrollera att tekniska metoder efterlever regulatoriska krav.
 • Identifiera och införa innovativ teknik som ger konkurrensfördelar.
 • Formulera en vision för hur tekniken kommer att användas inom företaget.
 • Ha översikt över företagets mål och tidsramar för utveckling.
 • Övervaka systemets infrastruktur för att säkerställa funktionalitet och effektivitet.
 • Bygga processer för kvalitetssäkring och dataskydd.
 • Övervaka KPI:er och IT-budgetar för att bedöma teknisk prestanda.
 • Delta i arbetet med att ta fram relevanta målsättningar och KPI:er för att implementera bolagets strategi, följa framdrift och utvärdera om dessa är adekvata.
Tjänsten är på heltid och vi har vårt kontor i trevliga lokaler på Minc i centrala Malmö. Vi är ett team om sju drivna och engagerade medarbetare. Du rapporterar till vår VD och har personalansvar för en front-end och två full-stack utvecklare. Du arbetar också i mycket nära samarbete med både Market Managers och Designers (UI/UX). Vi träffas alltid på kontoret två dagar per vecka. Övriga dagar bestämmer du själv om du vill utgå ifrån hemmet eller från kontoret - alltid med företagets bästa för ögonen.

Kvalifikationer och personlighet
Du har en för tjänsten adekvat universitets- eller högskoleutbildning och relevant arbetslivserfarenhet från en roll som CTO, projektledare, Scrum Master eller liknande. Vidare har du:
 • Erfarenhet av att utveckla, driva och planera mjukvaruprojekt.
 • Erfarenhet av kravinsamling och kravhantering.
 • God teknisk orientering kring web-utveckling och dess komponenter såsom front-end/back-end/databas (vi använder Linux, Docker och Javascript. Node på back-end och React på front-end).
Erfarenhet av att leda personal är meriterande liksom erfarenhet av en startup-miljö. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Är du dessutom en van användare av Scrum, Jira, Monday eller motsvarande är det en fördel.

Utmärkande för din personlighet är ditt driv, mål- och resultatfokus kombinerat med ditt tekniska intresse och nyfikenhet. Inom utvecklingsområdet har du förmågan att snabbt läsa in dig på ett område, ta till dig och förstå vad som påverkar vad och hur något fungerar i stora drag. Vidare har du en entreprenöriell ådra och trivs i en miljö som präglas av snabba kast och korta beslutsvägar. Du är också en god kommunikatör och inspiratör som dels kan motivera och utveckla ditt team, dels kommunicera teknisk strategi för partners och investerare.

Kontakt och ansökan
I det här uppdraget samarbetar vi med rekryteringsföretaget ComCube. Vänligen bifoga CV och ett motivationsbrev som svarar på:
 • Varför vill du jobba som CTO/COO på Ommej?
 • Vad tror du framför allt att du kan bidra med som CTO/COO?
Har du några frågor beträffande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du mycket välkommen att kontakta
Helena Heijmink, helena.heijmink@comcube.se, 070-554 03 42
eller Helena Fransson, helena.fransson@comcube.se, 070-554 05 04,
som hjälper oss i detta uppdrag.

Klicka på Ansök nu redan idag!
Mer info
Kontaktperson Helena Heijmink
Telefon 070-554 03 42
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Data & IT, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.comcube.se/
Sista ansökningsdag 11 sept 2022 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ommej är ett Malmöbaserat startup bolag - ett socialt företag som grundades 2018. Bolaget drivs av viljan att göra skillnad genom att skapa en hållbar, frisk och resilient ung generation och därmed ett fortsatt öppet och demokratiskt samhälle. Ommej används idag inom såväl kommunala och regionala myndigheter, verksamheter och organisationer som av privata aktörer. Det finns konstaterad 'product market fit' och extern forskning har konstaterat att tjänsten ger positiva effekter. Efterfrågan av Ommej-tjänsten är stor, och bolagets styrelse, investerare och team drivs av det värde tjänsten bidrar med. Under hösten 2022 kommer tjänsten även kunna erbjudas till privatpersoner och 2023 är målet att nå den internationella marknaden. Välkommen och läs mer om oss på www.ommej.se