Head of Talent Acquisition

Head of Talent Acquisition

Vi skapar rollen som Head of Talent Acquisition utifrån vårt strategiska beslut att insourca talent acquisition-arbetet på Codan/Trygg-Hansa. Uppdraget i rollen är att bygga upp ett internt skandinaviskt Talent Acquisition Center som säkerställer optimerad kvalitet och kandidatupplevelse i rekryteringsprocesserna och därmed förstärkt employer brand. Vi eftersträvar också effektivisering i och med digitalisering och automatisering och även förbättrad koppling och synkning till de närliggande talent- och succession-processerna. Funktionens uppdrag kommer att breddas till att utöver rekrytering även omfatta närliggande processer som onboarding och employer branding.

Centret ingår i den skandinaviska HR-enheten som består av specialistfunktioner inom change management, leadership development, performance- och talent management, learning & development samt rekrytering. Head of Talent Acquisition rapporterar till Head of People and Organizational Development. Tjänsten är placerad vid Trygg-Hansas växande kontor i Malmö och i tjänsten ingår resor främst i Skandinavien.

Ditt ansvarsområde och uppdrag
Du ansvarar för att i nära samverkan med vår verksamhet och våra ledare ta fram en vision och strategi för talent acquisition-arbetet för Codan/Trygg-Hansa, samt för att tillsammans med ditt team på sex medarbetare bygga upp en skandinavisk best in class talent acquisition-hub som levererar på den lagda strategin. Du ansvarar för att bygga upp funktionen, att leda och utveckla medarbetarna till att bli ett högpresterande team. Du är också processägare för samtliga aktiviteter inom talent acquisition. Uppdraget innefattar allt ifrån strategiskt utvecklingsarbete, via förändringsledning, ledarskap och intressenthantering, till operativt rekryteringsarbete.

Din bakgrund
För att lyckas i rollen tror vi att du har cirka 10 års erfarenhet av HR-arbete och strategiska HR- processer, företrädelsevis från en liknande roll, alternativt en roll med stora talent acquisition-inslag, inom en större, internationell matris-organisation. Du är en erfaren ledare, såväl vad gäller att leda medarbetare, som att leda projekt och processer. Du är analytisk och har hög strategisk höjd, god omvärldsbevakning/trendkoll, är konsultativ, affärsmässig och resultatorienterad, samt en duktig kommunikatör med förmåga att hantera intressenter på olika nivåer. Du har en högskoleexamen inom HR, psykologi, organisationsutveckling, ekonomi eller likvärdigt, samt kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder dig
Du erbjuds en unik möjlighet att från en mycket central roll med många kontaktytor och stor synlighet tillsammans med ditt team från grunden skapa en best in class talent acquisition-hub som levererar värde till hela Codan/Trygg-Hansa. En god leverans i rollen utgör en mycket bra plattform för att utvecklas vidare inom vår ledande internationella koncern.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Codan/Trygg-Hansa med Stjerna & Partner. Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan, bestående av CV och personligt brev, via mejl till valter@stjernapartner.se, helst så snart som möjligt då urvalsprocessen sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Valter Stjerna på tel 0733-40 09 04.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Ekonomi, HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 mars (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

RSA is one of the world's largest general insurance companies (top 6) with 20 million customers and 24 000 employees world-wide.

Our objective is to run general insurance businesses, with strong market positions, that deliver sustainable profitable performance. We provide insurance products and services in over 130 countries and have operations in more than 33 countries.

In northern Europe our business is managed through RSA Scandinavia, with strong local businesses and brands in Codan (Denmark), Trygg-Hansa (Sweden) and Codan Forsikring (Norway).
For more information see www.codan.dk, www.trygghansa.se, www.codanforsikring.no

Vill du bygga upp och leda vårt skandinaviska Talent Acquisition Center till att bli best in class?