kontrollant, producerande bolag, 2-skift

kontrollant, producerande bolag, 2-skift

Clariant Plastics & Coatings erbjuder en fantastisk möjlighet till ett fritt och omväxlande arbete som kvalitetskontrollant. Din uppgift blir att kontrollera vårt material, öka medvetenheten om kvalitetsaspekter hos produktionspersonalen samt arbeta med förebyggande kvalitetsarbete. Arbetet är såväl tekniskt som administrativt men framförallt innehåller det många kontakter. Arbetet sker i tvåskift (dag-kväll) och tillsättning sker omedelbart.

Arbetsuppgifter

Clariant Plastics & Coatings i Malmö tillverkar material som används till infärgning och egenskapsförändring av plast. Vårt laboratorium testar, dokumenterar och kvalitetssäkrar inkommande och producerat material samt bidrar med data och kunskap för att förebygga kvalitetsproblem och produktionsbortfall.
Arbetet är väldigt omväxlande. Ena stunden mäter eller provkör du material i labbets egna testmiljö medan du i nästa stund kontrollerar leveranscertifikat eller är nere i produktionen för att rådgöra med produktionspersonalen. Under arbetsdagen får du prover från tillverkningen och det blir din uppgift att kvalitetssäkra dessa innan materialet är färdigt att levereras. Då produktionen sker i skift arbetar du tvåskift.
Du ges en viktig roll mellan produktion, produktionsledning, miljö- och kvalitetsavdelning vilket ger dig många kontaktytor och goda möjligheter till att växa inom företaget.

Din profil

Vi söker dig som är noggrann, ansvarstagande och strukturerad. Du tycker det är spännande med produktion och produktionsmiljö och du är allmänt fingerfärdig och praktisk. Du har god organisatorisk förmåga och är duktig på dokumentation och administration. Du har en god datorvana och det är en bonus om du har arbetat i SAP. Det är även meriterande om du har arbetat med kemiska produkter, plast-, eller färgtillverkning.
Då du kommer ha många kontaktytor inom företaget vill vi att du har en god social förmåga, att du är driven och att du trivs med att arbeta med människor. En aspekt av arbetet är att säkerställa att materialet vi producerar har rätt nyans och därför vill vi att du har ett bra färgseende. Då vi är en internationell koncern kräver vi att du har goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
Vad gäller utbildning tror vi att du antingen har en gymnasieutbildning och har lärt sig resten genom din yrkeskarriär, alternativt är du högskoleutbildad (exempelvis kvalitet eller teknik) och ser detta som en intressant ingång till en spännande, global koncern.
Till stora delar är det här ett arbete man lär sig genom att utföra momenten varför vi söker dig som har rätt egenskaper i form av driv, ordningssinne, nyfikenhet och social förmåga.

Om Clariant

Clariant är ett av världens ledande företag inom specialkemi. Koncernen har sitt huvudkontor i Schweiz och hade 2017 en omsättning på ca 6 miljarder CHF. Antalet anställda globalt är drygt 17 000. Clariant i Norden, med 130 anställda i sju enheter, har sitt huvudkontor i Mölndal och omsatte 2017 ca. 1,2 miljarder SEK. Clariant Plastics & Coatings i Malmö är ett av fåtal enheter globalt som är specialiserade på att arbeta med medical produkter.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 30 juni (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.