Hållbarhetsstrateg inom stadsbyggnad till COWI AB, Malmö

Hållbarhetsstrateg inom stadsbyggnad till COWI AB, Malmö

Vår styrka är vårt samarbete och tillsammans utformar vi framtiden!

Vi samarbetar över gränser och olika verksamhetsområden där vi delar med oss av våra kunskaper och bygger starka relationer med både kunder och kollegor. Du kommer att ingå i ett sammansvetsat team och globalt nätverk där du bidrar med din expertis, samtidigt som du får tillfälle att lära dig av de bästa.

Våra medarbetare är vår största tillgång, och din kompetens är nyckeln i vår framgång att utforma framtidens hållbara samhälle.

Vi söker dig som brinner för hållbarhets- miljö- och klimatfrågor och vill vara med att förändra världen!

Hållbarhetsstrateg inom stadsbyggnad

Malmö

Vi erbjuder

En trygg arbetsplats att trivas på samt ett självständigt, utmanande och varierande arbete i en framgångsrik internationell koncern. Hos oss får du möjligheten att bygga din expertis och arbeta i intressanta projekt både lokalt och internationellt tillsammans med vårt huvudkontor i Danmark.

Tjänsten finns på avdelningen Samhällsbyggnad Syd och utgörs av ett 40-tal medarbetare. Bland oss hittar du miljö och hållbarhetsspecialister, väg-, mark- & VA- projektörer, trafikplanerare och landskapsarkitekter.

Hållbarhetsfrågor har högsta prioritet för COWI. Vår viktigaste uppgift är att leda utvecklingen mot mer hållbara affärer med tydliga mål. Här får du en nyckelposition tillsammans med ledningsgruppen. Vi arbetar brett inom hållbarhetsområdet med uppdrag mot såväl statliga och kommunala, som privata kunder. Projekten kan vara direkt mot kund eller tvärdisciplinära inom byggnad, samhällsbyggnad, infrastruktur och industri. Vi är verksamma inom stadsutvecklingens alla skeden och vi älskar att samarbeta.

Inom gruppen du kommer tillhöra, arbetar vi med miljö, strategi och hållbarhet. Vi har ett brett kompetensområde inom bl.a. miljöcertifiering, miljösamordning, klimatkalkyl, landskapsanalyser samt samhälls- och infrastrukturplanering.

"Den gröna omställningen är en grundförutsättning för samhället, för våra kunder liksom för COWI och våra medarbetare. Som koncern har vi målet att utveckla våra projekt och tjänster för att bidra med detta. Inom fem år ska vi inte ha många projekt kvar där vi inte på ett eller annat sätt inkluderar hållbarhet.

Denna utveckling gör vi i samarbete med våra kunder genom dialog kring deras utmaningar och behov, men den innebär också en utvecklingsresa för våra medarbetare och i våra projekt. För att säkerställa att vi lyckas behöver vi bli fler som vill vara med och driva vår utveckling, prata med våra kunder och stötta i våra projekt.

Vi har bestämt oss, COWI ska vara med och bidra till en hållbar framtid och vi ska göra det där vi kan göra störst skillnad, nämligen genom att hjälpa våra kunder. Eller som vi säger: Do well by doing good."

- Hanna Svederberg, Avdelningschef Samhällsbyggnad Syd

Om tjänsten

Rollen innefattar ett ledarskap inom marknad och affärsutveckling där du inspirerar både kunder och kollegor, samt driver utvecklingen mot mer hållbara affärer inom avdelningen. I den här rollen får du omfattande möjligheter att bredda ditt arbetsfält, ta ansvar och få frihet att utveckla både dig själv och andra inom området. Du kommer vara en av de som driver vår utveckling att inkludera hållbarhetsfrågan i merparten av våra uppdrag genom stöd till uppdragsledning och teknikområdena.

Du kommer att:
 • Driva egna uppdrag inom hållbar stadsutveckling
 • Leda arbetet inom hållbar stadsutveckling på avdelningen
 • Leda utvecklingen av hållbara affärer, samt ingå i marknads- och affärsutvecklingsforum
 • Arbeta operativt inom hållbar stadsutveckling med offerter och anbud till kunder, och internt som rådgivare i projekten
 • Arbeta strategisk med hållbarhetsfrågor inom stadsutveckling, och hålla dig uppdaterad genom omvärldsbevakning
Som person

För att trivas i rollen behöver du vara självgående, prestigelös och engagerad. Du gillar att arbeta i projekt och är en mästare på att se möjligheter, skapa kontakter och bygga förtroende.

Det viktigaste för oss är att du brinner för stadsutveckling och hållbara affärer, och vill vara med och påverka utvecklingen.

Din profil
 • Du har minst 5 års erfarenhet inom stadsbyggnad
 • Du har erfarenhet av att arbeta med hållbarhets-, miljö- och klimatfrågor
 • Du är utbildad civilingenjör, alternativt annan likvärdig akademisk examen
 • Du har god kännedom om planläggningsprocess och lagkrav inom byggbranschen och är van vid myndighetskontakter
 • Du talar och skriver svenska obehindrat, samt har goda kunskaper i engelska
Meriterande
 • Erfarenhet av LCA, LCC och klimatkalkyler
 • Praktisk erfarenhet av projektering och planläggning
 • Praktisk erfarenhet av certifieringssystem för byggnader och stadsdelar eller infrastrukturprojekt
 • Erfarenhet av miljösamordning i byggprojekt


Kontakt

För mer information om tjänsten eller ansökan kontakta rekryteringskonsult Johan Ohlander på Intenso Teknikrekrytering, 040-6606721.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 31 juli 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

COWI koncernen är en internationell teknikkoncern med ca 7200 medarbetare, i Skandinavien, Europa och Nordamerika samt med representation i Asien och Afrika, varav 1100 medarbetare i Sverige.

COWI i Sverige tillhandahåller kvalificerade ingenjörstjänster till privata och offentliga aktörer inom industri, infrastruktur, miljö, byggnad och fastighet, samt projektledning. Vi verkar både inom och utanför landets gränser. COWI Sverige hanterar såväl stora som mindre projekt i alla skeden från idé till drift- och underhållsplanering. Vi arbetar gärna med totalåtaganden.