Verksamhetsnära Business Controller till Brenderup Group i Malmö

Verksamhetsnära Business Controller till Brenderup Group i Malmö

Beskrivning av tjänsten

Den övergripande visionen för Brenderup Group är att vara förstahandsvalet för släpvagnslösningar och transporttillbehör. Efter de senaste årens tillväxtfas går vi nu in i nästa fas som främst karaktäriseras av ett starkt fokus på stabilitet och lönsamhet. Som Business Controller hos oss ansvarar du för affärsområde Trailers vilket är ett av våra två affärsområden inom koncernen. Rollen innebär ett stort eget ansvar där du arbetar nära affären och bygger förtroenden via dina många kontaktytor inom organisationen, såväl nationellt som internationellt. Du rapporterar till vår CFO och arbetar väldigt nära såväl CFO som ansvarig affärsområdeschef. Placering är på vårt huvudkontor i centrala Malmö.
Du erbjuds en bred roll där du kommer att arbeta med såväl helheten som med många olika delar inom verksamheten och där du aktivt påverkar utvecklingen. Av största vikt är att skapa en djupare förståelse för våra produktionsprocesser vilket kommer att ske via ett nära samarbete med bland annat produktions- och linjechefer. I tjänsten ingår resor inom Sverige och Europa med några dagar per månad.
Huvudsakliga ansvarsområden:
  • Analysera data, förbereda affärsplaner, utfallsanalyser, budgetar och prognoser
  • Producera ledningsrapporter och presentationer gällande affärsområdets resultat inklusive analyser och kommentarer
  • Ansvara för månadsvis review-process samt utmana linjechefer och regionala ekonomiavdelningar
  • Arbeta nära regionala ekonomiavdelningar i Jönköping och Polen
  • Uppföljning och optimering av kassaflöde och rörelsekapital
  • Arbeta med rapporter i BI-verktyg och Excel samt driva utveckling av processer inom affärsområdet
Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö, i en koncern som arbetar både med tillverkning och försäljning av kända varumärken. Ställer du upp på koncernens värdeord LISTEN, ACT, CONTRIBUTE, ACCOUNTABLE and TOGETHER - och att du genom öppenhet, ärlighet, integritet samt en vilja att kavla upp ärmarna och se till att saker verkligen händer - då är du den vi söker!

Vem är du?

Vi tror att du har en akademisk examen såsom civilekonom eller motsvarande. Du har minst fem års erfarenhet av en liknande roll i en internationell miljö. Vidare är du en mycket van systemanvändare med goda kunskaper i såväl Excel som i BI-verktyg. Erfarenhet av något integrerat ERP-system ses som meriterande, likaså erfarenhet från tillverkande industri och produktionsuppföljning. Du har lätt för att kommunicera på såväl svenska som engelska både skriftligt och muntligt.
Som person är du engagerad, proaktiv och analytisk. Du är idérik och din pedagogiska förmåga hjälper dig att kommunicera och presentera dina förslag vidare inom organisationen. För denna rollen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Brenderup Group med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvariga Katarina Alm tel 0708-753641 eller Jeanette Wahrenberg tel 0707-765091. Välkommen med din ansökan snarast då intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är 2019-06-17. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver bara uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson Katarina Alm
Telefon 070-875 36 41
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Invici
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Brenderup Group är Skandinaviens största leverantör av släpvagnar - och en av Europas ledande koncerner avseende tillverkning och försäljning av släpvagnar och lastbärarsystem. Våra produkter är tillgängliga både för inköp och för uthyrning och de används av professionella aktörer såväl som av privatpersoner. I koncernen ingår varumärken såsom Brenderup, Mont Blanc, Fogelsta och Ellebi.
Brenderup Group har knappt 600 anställda på fyra produktions- och monteringssiter, tillsammans med försäljningskontor i Sverige, Norge, Danmark, Polen, Rumänien, Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Italien. Huvudkontoret ligger i Malmö. Koncernen omsätter ca 1 miljard sek.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.