Supporttekniker / First line support

Supporttekniker / First line support

Brinner du för service och IT? Vill du bli supporttekniker på ett välkänt telekombolag?

Om företagetFöretaget erbjuder privata företag och offentliga verksamheter på den svenska marknaden produkter och tjänster inom mobil- och fasttelefoni, datakommunikation, bredband, Internet och växellösningar. Mer information om företaget ges vid eventuell intervju.

Vi söker nu en supporttekniker till företagets Service Desk i Malmö. Du ges en gedigen introduktion de första veckorna och kommer ingå i ett sammansvetsat team om fem andra.

Initialt är du anställd av Bravura, med syftet att därefter gå över i en anställning hos företaget.

ArbetsuppgifterSom supporttekniker ansvarar du för supportärenden som kommer till första linjen för en utpekad extern kund. Ditt primära ansvar är att registrera, hantera och åtgärda inkomna incidenter på ett korrekt sätt. Du sitter både som first line support på kontoret i centrala Malmö och agerar onsitetekniker ute bland kunderna, där du hjälper till med diverse IT-relaterade problem.

Formella krav
  • Avslutad gymnasial utbildning, gärna inom IT eller teknik
  • Kunskap inom Active Directory
  • Tidigare erfarenhet av firstline support / servicedesk, teknisk support eller motsvarande (meriterande)
  • Mycket god svenska och engelska i tal och skrift
  • Körkort
För att passa in i rollen som supporttekniker har du, förutom ett brinnande intresse för teknik, ett starkt kundfokus och känsla för service. Du är en nyfiken problemlösare som alltid försöker hitta en smart lösning utifrån kundens specifika behov. Därtill tar du mycket eget ansvar och är självgående med förmågan att hålla struktur och flexibilitet i ditt arbete. Eftersom arbetet till stor del kräver samarbete med kollegor är du även en teamplayer som värdesätter att ha roligt på jobbet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrig information
Det här är en annons där företagets namn inte framgår. Ibland väljer vi eller företaget själva att inte gå ut med namnet. Självklart kommer vi att berätta vilket företag det är. Senast om vi ses på intervju.

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Malmö
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: First line support, supporttekniker, IT, onsitetekniker, teknik, AD, Azure, Office 365, Windows, Vmware, Malmö, heltid
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT, Support
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.