Redovisningsekonom / Redovisningskonsult / Ekonom

Redovisningsekonom / Redovisningskonsult / Ekonom

Vill du arbeta med redovisning i ett innovativt företag som värderar sina medarbetares trivsel högt? Aimpoint växer och söker just nu en redovisningsekonom till sitt team i Malmö.

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, men det är uttalat att Aimpoint har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Aimpoint en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företagetAimpoint AB utvecklar, tillverkar och marknadsför elektroniska riktmedel. Aimpoint är det företag som skapade och utvecklade rödpunktsiktet, vilket de idag är en världsledande leverantör av. Aimpoints sikten används på den civila jakt- och skyttemarknaden samt av polis och militär. Företaget har mer än 250 anställda och omsätter drygt 750 MSEK, varav mer än 90 % på export. Huvudkontoret ligger i Malmö och produktionsenheter finns i Malmö och Gällivare. Försäljningen i USA sker via det amerikanska dotterbolaget Aimpoint Inc. Aimpoint är ett företag inom Sandberg Development-koncernen.

ArbetsuppgifterSom redovisningsekonom arbetar du i en självständig och varierande roll med stort ansvar kring den månatliga bokslutsprocessen. I denna varierande roll är du väl förtrogen med redovisningsarbetet och de regelverk som tillkommer vid en internationell verksamhet samt att du har förmågan att se helheten och sambanden i ditt arbete. Utöver redovisningsarbetet arbetar du parallellt med olika förändringsprojekt kopplat till koncernen som påverkar de olika transaktionsflödena.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är
 • Månadsbokslut, avstämningar, upplupna kostnader, rapportering och konsolidering
 • Moms, momsrapportering, internationell moms, vilande moms och periodisk sammanställning
 • Anläggningsansvar, pågående investeringar, aktivering och försäljning av tillgångar
 • Rapportering till SCB, intrastat, konjunktur- och lagerstatistik
 • Påminnelsehantering, påminnelser, räntefakturering, inkasso och kreditspärr
 • Frisläpp av kreditspärrade order och löpande analys av spärrade orders
 • Ad hoc/Projekt, konto- och systemutredningar, inventeringsprojekt, öriga förbättringsprojekt
Du ingår i ett mindre redovisningsteam om tre personer och arbetar nära det övriga ekonomiteamet där ni tillsammans är 12 personer.

Formella krav
 • Eftergymnasial utbildning med inriktning mot redovisning
 • Flerårig erfarenhet som redovisningsekonom med motsvarande arbetsuppgifter och ansvar, gärna inom tillverkningsindustrin
 • Utmärkta kunskaper i Excel med att kunna skapa pivottabeller och arbeta med makron
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt som muntligt
 • Erfarenhet av Jeeves och/eller Cognos (starkt meriterande)
För att lyckas i denna roll är du en driven och ansvarstagande person som har förmågan att driva ditt arbete framåt på egen hand. Du har ett flexibelt förhållningssätt och ser positivt på företagets expansion och de förändringar samt projekt som följer därav. Att arbeta både strukturerat och lösningsfokuserat är för dig en självklarhet. Du har en god analytisk förmåga och lätt för att skapa dig en god överblick för helheten i ditt arbete. Som person är du engagerad och prestigelös i din framtoning.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Malmö
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Redovisningsekonom, Ekonom, Redovisning, Bokföring, Ekonomikonsult, Redovisningskonsult, Ekonomi, Cognos, Jeeves, Excel, Civilekonom, Högskolekonom, Malmö
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!