Redovisningsansvarig / Redovisningsekonom till DB Cargo

Redovisningsansvarig / Redovisningsekonom till DB Cargo

Har du en bakgrund inom redovisning och motiveras du av nya utmaningar? Vill du arbeta i en verksamhetsnära roll där du ges stort inflytande i bolagets fortsatta utveckling framåt? DB Cargo är i uppstarten av en ny ekonomifunktion och söker dig som vill vara med på resan och tillsammans bygga upp ekonomiavdelningen. Välkommen med din ansökan!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos företaget.

Om företagetFör DB Cargo är medarbetaren den viktigaste framgångsfaktorn. Du blir en del av ett europeiskt logistiknätverk med över 30.000 kollegor över hela Europa. DB Cargo är en del av Deutsche Bahn och är en filial till det tyska bolaget, som erbjuder multimodala transporter inom Europa samt till och från Asien. DB Cargo tror att det är den enskilda individens glädje och engagemang som gör skillnad. Tjänsten är placerad i Malmö där du kommer bli del av ett ambitiöst och drivet team.

ArbetsuppgifterI rollen som redovisningsekonom arbetar du brett och varierat. Dina arbetsuppgifter innefattar löpande redovisningsarbete, inkomstskattedeklaration och momshantering. Vidare kommer du att ansvara för utförandet av månads, kvartals- och årsbokslut. Du kommer även att arbeta med årsredovisning för filialen och säkerställa att koncernens redovisningsregler och rutiner efterföljs. Utöver detta är du delaktig i kontoavstämningar, samt rimlighetskontroller av balans- och resultaträkning. Därtill ansvarar du för koncernrapportering.

I takt med att du kommer in i rollen är ambitionen att du på sikt ska axla mer ansvarsområden och arbetsuppgifter med målsättningen att i framtiden kunna bli redovisningsansvarig. Du kommer även ges chansen att vara delaktig i att bygga ditt team, inledningsvis genom att vara delaktig i rekryteringsprocessen för att anställa en ekonomiassistent. Du kommer dessutom att ges möjligheten att ta fram och påverka utformningen av din roll.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi, gärna med inriktning redovisning
  • Arbetslivserfarenhet av liknande roll, där du arbetat med brett redovisningsarbete
  • Erfarenhet av koncernrapportering i internationell koncern
  • Meriterande med kunskap i valutaplanering & valutahantering
  • God dator- och systemvana
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Meriterande med kunskaper i tyska
Vi tror att du som söker är en person som är mån om organisationen, trivs i förändringar och har en drivkraft i att driva processer framåt. Du har intresset och förmågan att förstå affärsmässiga principer med fokus på god lönsamhet och tillväxt. I ditt arbete är du noggrann och tycker om att utföra dina arbetsuppgifter ordentligt. Som person är du prestigelös och ställer alltid upp för att stötta andra. Du har en öppen inställning gentemot andra människor och ser ett värde i att samarbeta. Därtill bidrar du med idéer och perspektiv samt har en nyfikenhet kring att testa nya tillvägagångssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrig information
Start: Oktober, alternativt omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Malmö
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Ekonom, ekonomi, redovisning, redovisningsekonom, redovisningsansvarig, ekonomiansvarig, bokslut, bokföring, koncern, koncernrapportering, koncernredovisning, faktura, årsredovisning, månadsbokslut, heltid, Malmö
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!