Gruppchef / Servicechef för serviceområde syd på Teracom

Gruppchef / Servicechef för serviceområde syd på Teracom

Är du intresserad av att arbeta i en spännande och dynamisk bransch med erfarna och kompetenta kollegor? Vill du arbeta som Gruppchef med samhällskritisk infrastruktur där varje sekund gör skillnad. Motiveras du av att ta ansvar och att tänka nytt kombinerat med att leda genom förändring. Då tror vi att detta är en spännande tjänst för dig.

Om företagetEtt land ska leva överallt, oavsett glesbygd och storstad, vid kriser och omvälvande händelser. Det är just därför Teracom finns. De levererar robusta och säkra kommunikationstjänster som omfattar ansvar för marknätet för tv och radio, VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) och Rakel (det svenska blåljusnätet). Teracom ägs av svenska staten och deras kunder utgörs av både privata och offentliga aktörer. Uppdraget som Teracom har är viktigt för att samhället ska vara hållbart och tryggt.
I Sverige är de ca 500 medarbetare och finns på ca 50 orter i landet. Hos Teracom får du vara med och göra skillnad varje dag. Det är ett gemensamt ansvar att de samhällsviktiga tjänster som de levererar, med höga krav på både tillgänglighet, säkerhet och kvalitet, fungerar dygnet runt, året runt. De erbjuder ett positivt arbetsklimat med högt engagemang, stort ansvarstagande och kompetenta kollegor. På Teracom strävar man efter att skapa en kultur som inspirerar till lärande och utveckling där medarbetarna känner engagemang och trivs på jobbet, samtidigt som man värnar om balans mellan arbete och fritid. De betraktar olikheter mellan människor som en styrka och är övertygade om att det bidrar till ett kreativt och trivsamt arbetsklimat.

ArbetsuppgifterI rollen som gruppchef leder du Serviceområde Syd där du ansvarar för driftverksamheten och serviceuppdrag inom Skåne, Blekinge och Småland för såväl Teracoms nät/utrustning som deras kunders. Ditt team består av 17 medarbetare som är stationerade i ovan nämnda geografiska område.
 • Löpande leda, driva och utveckla verksamheten och affären mot gemensamma mål med fokus på lönsamhet och gruppens engagemang och effektivitet. Du har resultatansvar för Servicegrupp Syd.
 • Medverka i olika förbättringsinitiativ/utvecklingsprojekt inom din sektion/affärsområde
 • Personalansvar innefattande resursplanering, kompetensutveckling, medarbetar- och lönesamtal, rekrytering, MBL-förhandlingar, arbetsmiljöansvar, attestering av tid, resor mm
 • Medverka till framtagning av verksamhetsplan och andra organisatoriska dokument
 • Se till att gruppen följer lagar, förordningar och Teracoms interna policys och regelverk
Teracom befinner sig mitt i en spännande förändringsresa där de strävar efter att skapa en kultur som präglas av affärsmässighet där säkerhet är en viktig del tillsammans med resultatfokus. Du är en viktig del av denna förändring som du är med och driver. Du sitter i ledningsgruppen för Sektion Service tillsammans med åtta andra gruppchefer och två sektionschefer som du rapporterar till. Då du leder din grupp på distans är det vanligt förekommande med kortare resor inom din region och Sverige.

Formella krav
 • Mångårig dokumenterad erfarenhet av att leda andra och att leda i förändring
 • Tidigare erfarenhet från Telekom/Media-branschen alternativt annan serviceverksamhet t.ex. IT
 • Du har goda kunskaper i ekonomi samt god förståelse för affär och lönsamhet
 • Akademiskutbildning inom teknik, ekonomi/marknad eller ledarskap (meriterande)
 • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska såväl engelska
 • B-körkort
Vi söker dig som brinner för ledarskap och vill jobba i en kunskapsintensiv miljö i teknikens och mediebranschens absoluta framkant. Du är affärsmässig, driven och stimuleras av att uppnå resultat. Du är inte rädd för att ifrågasätta gamla rutiner och kan komma med nya kreativa lösningar. Du ser det som en naturlig del av ledarrollen att leda och driva förändringar. Du har förmåga att entusiasmera och engagera dina medarbetare och få med dig gruppen på vår förändringsresa. Som ledare är du kommunikativ, följer upp resultat och utvecklar dina medarbetare genom kontinuerlig feedback. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper, ledarförmåga och affärsmässighet.

Övrig information
Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos Teracom.

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Malmö eller enligt överenskommelse
Lön: Enligt överenskommelse

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående men det sista ansökningsdatumet är satt till 2019-03-22. Välkommen med din ansökan!

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare i processen Daniel Skowronski på daniel.skowronski@bravura.se eller 0707 66 13 22 så hjälper jag dig gärna. Ange vilken tjänst det gäller.

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.
Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Sökord: gruppchef, servicechef, driftchef, servicedriftchef, ledakskap, chef, service, teknik, drift, personalansvar, infrastruktur, telekom, IT, media, Skåne, Blekinge, Småland,
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.