Ekonomichef / Ekonomiansvarig till Biesterfeld Nordic

Ekonomichef / Ekonomiansvarig till Biesterfeld Nordic

Är du en erfaren ekonom och vill ta nästa kliv i din karriär som ekonomichef? Vill du därtill vara med och bygga upp samt etablera en ekonomiavdelning för Biesterfeld Nordic? Hos Biesterfeld Nordic erbjuds du en nyckelroll i deras fortsatta tillväxt med en internationell atmosfär.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Biesterfeld Nordic AB.

Om företagetBiesterfeld Nordic AB är ett helägt dotterbolag till Biesterfeld Gruppen med en internationell atmosfär, varav huvudkontor befinner sig i Hamburg. Säljteamet är aktiva i Danmark, Sverige, Norge och Finland och varav de erbjuder den nordiska marknaden tekniska och standard polymerer, elastomerer och special additiver. Med många års partnerskap fokuserar Biesterfeld Nordic AB på att sälja och distribuera sin breda produktportfölj till nordiska kunder med högkvalitativa produkter och med en hög servicenivå. Biesterfeld Nordic AB har en ambition att bygga upp en etablerad ekonomiavdelning som i framtiden ska hantera ekonomin på alla Biesterfelds nordiska bolag.

ArbetsuppgifterSom Ekonomichef har du en central roll i att bygga upp ekonomiavdelningen för Biesterfeld Nordic. Du har det övergripande ansvaret för denna avdelning och har personalansvar för en redovisningsekonom som du leder i det dagliga arbetet. Du ansvarar för att säkerställa korrekt registrering av samtliga bokföringstransaktioner så som kundreskontra, leverantörsreskontra och bankkontering. Därtill ansvarar du för hantering av huvudbokföring och redovisning av anläggningstillgångar. Som en del av dina arbetsuppgifter upprättar du månads-, kvartals- och årsbokslut som även samordnas på koncernnivå. Vidare deltar du i förberedelse av betalningstransaktioner, fastställer och bokför periodiseringar och avsättningar under året. I rollen skapar du utgiftsrapporter, statistiska rapporter och utvärderingar som underlag för ledningen. Rollen innebär också att du hjälper till med att utveckla, revidera och implementera nya arbetssätt och rutiner relaterat till finansiella processer. Därtill ansvarar du även för korrigeringar i SAP.
Du blir en del av kontoret i Malmö och rapporterar till General Manager samt samarbetar nära med redovisning, finans och controlling på huvudkontoret i Hamburg.
  • Övergripande ansvaret för ekonomiavdelningen, inkluderat personalansvar
  • Säkerställa korrekt registrering av samtliga bokföringstransaktioner
  • Upprättande av månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Skapande av rapporter och utvärderingar till ledningen
  • Utveckling och förbättring av rutiner och processer
Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Flerårig arbetslivserfarenhet av brett redovisningsarbete, gärna från kommersiell eller industriell verksamhet alternativt konsultbolag
  • Goda systemkunskaper och kunskaper i MS Office, erfarenhet av SAP anses meriterande
  • Obehindrad i svenska och engelska, i tal såväl skrift
  • Erfarenhet av personalansvar anses meriterande
  • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi, finans, controlling anses meriterande
Du tar stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter, ser till att utförandet blir bra och säkerställer att allt blir slutfört i tid. I den här rollen förväntas du ta mycket eget ansvar och självständigt driva ditt arbete framåt, och det är också i en sådan roll som du trivs bäst. Du har en naturlig förmåga att sätta dig in i verksamhetens tillväxt och lönsamhet samt är trygg inom det ekonomiska området. Då rollen innebär många kontaktytor trivs du att arbeta tillsammans med andra. Därtill ser du till gruppens bästa och är mån om att skapa ett bra arbetsklimat. Du drivs av att leda och motivera andra i ett växande företag med en internationell atmosfär så att ni tillsammans kan nå gemensamma mål. Din ledarstil kännetecknas av en öppen attityd och du har lätt att engagera och få med dig andra människor för att skapa resultat.

Övrig information
Start: Oktober
Plats: Malmö
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Ekonom, ekonomiansvarig, ekonomichef, finans, redovisning, redovisningsekonom, redovisningskonsult, controller, bokföring, bokslut, analys, kostnad, lönsamhet, prisberäkning, budget, ansvarig, Malmö, SAP
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!