Databasutvecklare / DBA / SQL / Systemutvecklare till Descartes

Databasutvecklare / DBA / SQL / Systemutvecklare till Descartes

Har du goda kunskaper i SQL och vill du jobba med databasutveckling och specialanpassade lösningar på ett produktbolag i centrala Malmö? Vi söker dig som uppskattar kundkontakt där du är en drivande part i att definiera och diskutera kundens krav för att kunna utveckla speciallösningar.

Om företagetDescartes utvecklar och tillhandahåller systemlösningar för logistikintensiva företag inom handel och bland kunderna finns några av de största speditionsbolagen och andra välkända storföretag med stora import- och exportflöden. Descartes logistikteknologi är effektiv, flexibel, pålitlig och samarbetsvänlig. Den får det stora att se litet ut och det komplicerade att verka enkelt. Världen blir mindre - Descartes gör den smartare, snabbare och bättre. Läs mer på https://www.descartes.com/sv
Descartes ligger i centrala Malmö med pendlingsmöjligheter (5 minuters gångväg från centralstationen). Här erbjuds du en arbetsmiljö med bra laganda och möjligheter till professionell utveckling.

ArbetsuppgifterSom utvecklare på avdelningen för Professional Services arbetar du huvudsakligen med databasutveckling (SQL) för att göra specialanpassningar av befintliga system till kunder. Arbetet sker i projektform, ofta med kundföretagets IT-avdelning som beställare. Här är du delaktig i hela utvecklingskedjan från inledande analys av kundens process för att kunna avgöra hur systemen ska anpassas till att definiera utformningen, designa och konfigurera lösningen baserat på kundens krav. Vidare arbetar du med att definiera, dokumentera, leda och supporta kundens testprocess baserat på tidigare överenskommelser för lösningen. När detta är klart är du även en del av själva installationsprocessen hos kunden. Du arbetar även löpande med att stödja säljteamen genom att sätta upp kundspecifika demonstrationsmiljöer av systemen. Teamet består lokalt av 10 personer i Malmö och totalt i Norden arbetar det 25 personer.

Formella krav
  • Utbildning från högskola/universitet inom data, elektroteknik, systemvetenskap (alt. annan utbildning som kan anses motsvarande)
  • Goda kunskaper i databasutveckling
  • Goda kunskaper i SQL, antingen från studier eller arbetslivserfarenhet
  • Tidigare erfarenheter i XML
  • Kunskaper/erfarenhet från transportbranschen, spedition eller tull (meriterande)
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Vi söker dig som är teamorienterad, trivs i ett öppet företagsklimat och som gärna bidrar till gemenskapen. Du drivs av att få lösa tekniska utmaningar och har en stor portion logiskt tänkande. Du känner ägandeskap för det du gör och trivs med frihet under ansvar. Din affärsmässighet gör att du har en god förmåga att diskutera kundspecifika lösningar som är utformade utifrån kundens verkliga behov.

Övrig information
Vi vill att du ansöker om tjänsten med CV, som är riktat mot den aktuella tjänsten.

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Malmö
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: databas, databasutvecklare, DBA, utvecklare, SQL, XML, IT, systemutveckling, mjukvaruutveckling, programmering, MySQL, transport, spedition, tull, Malmö
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.