Business intelligence / Data analyst till Schenker

Business intelligence / Data analyst till Schenker

Ser du dig som en riktig "numbers person" där analys och detaljer är en viktig del av ditt affärstänk? Vi söker en Data Analyst / Business Intelligence till Schenker i Malmö.

Om företagetSchenker Dedicaded är en global koncern som arbetar med att leverera logistiktjänster till kunder inom bland annat fordonsindustrin och tillverkningsindustrin. Du kommer att tillhöra ett dotterbolag som arbetar dedikerat mot deras största kunder och erbjuder kundanpassade transportnätverk för kunder med särskilda logistikbehov. De är placerade i Malmö Västra hamnen. De söker nu dig som vill vara en del av deras expansiva resa och som vill bidra till effektiva logistiska flöden och nöjda kunder i en roll som Data Analyst / Business Intelligence.

ArbetsuppgifterI rollen som Data Analyst/Business Intelligence arbetar du med att på ett strukturerat sätt ta fram och samla in en stor mängd affärsdata. Detta är en ny nyckelroll i företaget där ditt arbete kommer att vara kopplat till såväl konceptuell framtagning av logistiklösningar, praktisk implementering som affärsutveckling. Tillsammans med logistikutvecklarna ansvarar för utvecklingen av logistik- och transportupplägg för deras större kunder och uppdragsgivare genom att analysera och optimera transportflöden. Rollen är bred och du kommer därför att ha inblick i stora delar av företaget där du till viss del deltar i upphandlingar av transport och lagertjänster. Genom att bearbeta en stor mängd data arbetar du med att definiera nya strategier och affärsplaner, i första hand i en stöttande roll men målet är att du ska kunna driva egna projekt allt eftersom du växer in i rollen.

Formella krav
  • Eftergymnasial utbildning på högskolenivå inom relevant område, exempelvis ekonomi, statistik, BI, affärsutveckling eller logistik
  • Minst två års erfarenhet av en liknande roll med fokus på analys eller rapportering
  • Erfarenhet/kännedom om branschen eller marknaden exempelvis från en roll som Supply Chain Engineer
  • Mycket goda kunskaper i Excel
  • Erfarenhet av SixSigma-methodology, QlikView/ Power BI är meriterande
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
För att lyckas i rollen behöver du ha en stark analytisk förmåga där du tar stort ägandeskap för dina ansvarsområden. Vidare vet du hur du strukturerar och prioriterar dina arbetsuppgifter för att kunna driva processerna självständigt. Du ser ett värde i att samarbeta med andra och du kommunicerar väl i tal och skrift. Vidare har du ett starkt affärsintresse och en god förståelse för affärsmässiga och finansiella principer. Dessutom ser du ett stort värde i att bygga långsiktiga relationer med kunder för att förstå deras behov. Du brinner för siffror och räds inte att utmana andra i ditt team till att tänka utanför boxen.

Övrig information
Det här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, men det är uttalat att Schenker har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Schenker en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Malmö
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du problem med att skicka in din ansökan eller frågor kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller ringa vår växel 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval, och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare än sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Data analyst, Business Intelligence, Analys, affärsutveckling, logistik, Business controlling, Business Controller, controller, finance, economy, BI, statistik, affäranalytiker, rapport, Malmö
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.