Business Developer International Sales till prisade bolaget Organofuel

Business Developer International Sales till prisade bolaget Organofuel

Har du en akademisk bakgrund inom kemi / naturvetenskap med erfarenhet av affärsutveckling och B2B försäljning? Organofuel erbjuder dig en utvecklande nyckelroll i bolaget med Nordamerika som fokusområde. Är du mån om miljön och vill arbeta med högteknologiska produkter som drastiskt kan förbättra innehåll i livsmedel, djurfoder, kosmetika och många andra kemi-täta produkter?

Om företagetOrganofuel Sweden AB erbjuder en ekovänlig teknologiplattform för framställning högvärdesprodukter från biomassa såsom finkemikalier, biodrivmedel och biomaterial. Genom gröna innovationer har de som mål att minska vår världs beroende av fossilbaserade produkter. Bakom OFS står ett välmeriterat team med kompetens från utländska (Harvard, Yale, ETH Zurich) och svenska universitet (KTH, Stockholm Universitet, Mittuniversitet och Uppsala Univesitet). Teamet samlar över 20 års erfarenhet av forskning, ingenjörskonst och entreprenörskap och bygger på innovationer framtagna vid Mittuniversitet i Sundsvall.

ArbetsuppgifterSom Business Developer International Sales har du ansvar för att utveckla Organofuels affärer inom affärsområdet finkemikalier och råmaterialet capsaicin. Du arbetar nära VD och ansvarar för att utveckla kundrelationer och säkerställa lönsamma affärer inledningsvis mot nordamerikanska marknaden. Där din roll är att genomföra redan bokade kundmöten på Skype och på plats för att vidareutveckla relation och affär. Du presenterar produkten, förhandlar avtal och pris, introducerar och projektleder mer avancerade projekt hos kund. Utöver försäljning arbetar du med att ta fram kundanpassat marknadsunderlag och presentationer för exempelvis mässor och nätverksträffar. Produkten, capsaicin kan användas till allt ifrån kosmetika till djurfoder och är ett ämne som Organofuel har genom forskning framställt från biomassa (från trä-/skogsindustrin). Ämnet har många goda förmågor som med rätt kombination kan ersätta exempelvis antibiotika eller andra kemikalie-tunga ämnen i olika produkter. Det är helt rätt i tiden och med Organofuels produkt kan du hjälpa företag globalt mot ett mer organiskt förhållningssätt.

Formella krav
  • Eftergymnasial utbildning inom Kemi / Naturvetenskap. Meriterande med högre utbildning och/eller forskning
  • Du har minst 2 års erfarenhet av B2B försäljning av komplexa produkter (gärna inom biokemi, medicinteknik eller liknande)
  • Erfarenhet av att arbeta i ägarledda bolag / startups är meriterande
  • Goda språkkunskaper i engelska (Svenska är meriterande)
  • Internationell erfarenhet är meriterande liksom erfarenhet av försäljning av helt nya / okända produkter på marknaden
För att lyckas i rollen krävs en hög grad av affärsförståelse och erfarenhet av att arbeta med långsiktiga kundrelationer. Du är en person som ser möjligheter och lösningar i ditt arbete, och som drivs av att hjälpa kunder lyckas. Du träffar kunder från olika branscher och bakgrunder vilket gör att din förmåga att visualisera och lyfta värdet i produkterna för just den kunden är viktig för att säkerställa engagemang i samarbetet från alla parter. Du trivs i en miljö som präglas av internationella kontaktytor med ett stort fokus på samarbete internt på Organofuel. Som person är du ödmjuk inför och anpassar dig efter de situationer och människor du möter. Du är en person som vågar och gärna tar dig an nya utmaningar i livet. Vill du följa med på Organofuels expansionsresa?

Övrig information
Start: Q1 2019, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Enligt överenskommelse. Organofuel har kontor i Sundsvall och Stockholm där du kan arbeta när du inte reser. Bor du på annan ort? Sök gärna tjänsten ändå eller kontakta jenny.persson@bravura.se
Övrigt: Resor förekommer ca 2-3 veckor / månad till Nordamerika. Det är viktigt att du kan vara flexibel då dina kunder arbetar i andra tidszoner
Lön: Fast lön enligt överenskommelse, möjlighet till bonus/provision finns på sikt

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: sales, sälj, KAM, key account manager, business developer, business development, internationell säljare, international sales, affärsutveckling, Organofuel, Sundsvall, Stockholm, resande säljare, kemi, kemiteknik, research, FOU, forskare, forskning, Bio, Biomassa, Bio Chemichals
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.