Automationsingenjör / Supporttekniker / Fastighetsautomation till Beckhoff

Automationsingenjör / Supporttekniker / Fastighetsautomation till Beckhoff

Är du en automationsingenjör med erfarenhet av fastighetsautomation? Önskar du dig en arbetsplats som erbjuder större frihet i ditt arbete? Här erbjuds du korta beslutsvägar, möjligheten att i hög grad påverka och vara delaktig i beslut samt arbeta med den senaste teknologin.

Om företagetBeckhoff Automation levererar öppna automationsprodukter baserade på beprövad teknik som gör att kunder kan implementera dem i avancerade system snabbare och till en lägre totalkostnad än traditionella PLC och MotionControl-system. Beckhoffs "New Automation Technology"-filosofin står för universella och öppna styr- och automationslösningar. De används i hela världen, i en rad olika applikationer från CNC-maskiner till intelligent fastighetsautomation. Beckhoff kan idag ge sina kunder ett fullt utbud av produkter inom både hårdvaru- eller mjukvarubaserade styrsystem.

Beckhoff har ett tätt försäljningsnätverk av dotterbolag och distributörer över hela världen. Det svenska dotterbolaget, Beckhoff Automation AB, grundades 2002 och har sitt huvudkontor i Malmö. Förutom försäljning och teknisk support finns även lokalt utbildningscentra i Malmö. Lokala försäljningskontor finns i Göteborg och Stockholm.

ArbetsuppgifterI din roll som automationsingenjör/supporttekniker spelar du en viktig roll i att stödja organisationen med teknisk kunskap inom PLC-programmering och felsökning. Till en vis del av rollen ingår du i byggnadsautomationsavdelningen samt Beckhoffs supportteam. Du agerar tekniskt stöd i gruppen, hjälper till med att hålla kundspecifika utbildningar och fördjupar kundsamarbeten. Du deltar även i olika externa kundevent och mässor med inriktning mot fastigheter. Utöver detta arbetar du även med teknisk support mot kunder via telefon och mail där du hanterar problemlösnings och felsökning i mjuk-/hårdvara. Du erbjuds en välutarbetad introduktion och får tillgång till en mentor, allt för att du skall få de allra bästa förutsättningarna att lyckas i din roll. Du arbetar även nära specialistgruppen inom fastighetsautomation i Tyskland som utvecklar nya produkter och lösningar.

Formella krav
  • Eftergymnasial utbildning med inriktning automation eller programmering
  • Flerårig arbetslivserfarenhet inom byggnadsautomation med projektering, konstruktion och driftsättning av fastighetstekniska system
  • Goda kunskaper inom programmering av styrsystem (PLC)
  • Goda erfarenheter av SCADA/HMI applikationer
  • Kunskap om kommunikationsprotokoll & fältbussar inom byggnadsautomation
  • Intresse av kodning, utveckling av funktionsblock, mallar osv (meriterande)
  • B-körkort
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, flytande i både tal och skrift
Vi ser att du har ett stort intresse för teknik och ett utmärkt sinne för att lösa problem kombinerat med ett stort kundfokus. Det ställs höga krav på att du är en serviceinriktad, social och kommunikativ person som har förmågan att hantera många olika uppgifter av varierande karaktär samtidigt. Du är en utmärkt lagspelare som gärna delar med dig av dina kunskaper till arbetskollegorna. Du räds inte heller för att hjälpa till med arbetsuppgifter som ligger utanför ditt ansvarsområde. Din förmåga att organisera arbetet gör att du hela tiden håller en hög kvalitetsnivå i arbetet och har en god översikt över dina ärenden.

Övrig information
Vi vill att du ansöker om tjänsten med CV, som är riktat mot den aktuella tjänsten.

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Malmö
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: PLC, el, automation, automationsingenjör, fastighetsautomation, byggnadsautomation, HMI, Scada, automation engineer, teknisk support, support, ingenjör, supportingenjör, tekniker, field service technican, fälttekniker, Malmö
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (54 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.