Ämnesredaktör inom humaniora till NE

Ämnesredaktör inom humaniora till NE

Är du en person med stort intresse för kunskapsförmedling och har en känsla för språk och text? Har du dessutom god kännedom om humanistiska ämnen och en fallenhet för att producera text? Hos NE Nationalencyklopedin erbjuds du en roll som ämnesredaktör på ett av Sveriges mest ansedda kunskapsföretag.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos NE Nationalencyklopedin.

Om företagetNE Nationalencyklopedin är ett av Sveriges mest ansedda och snabbast växande Edtech företag. NE utvecklar smarta digitala kunskapstjänster med höga krav på tillförlitlighet, tillgänglighet och användarupplevelse. Bland deras kunder finns majoriteten av Sveriges skolor, universitet samt bibliotek, såväl små som stora företag, public service, myndigheter och privatpersoner. NE arbetar också med digitala läromedel, från lågstadiet till gymnasiet. Företaget har idag 40 anställda och omsätter 140 mkr.
Kulturen är pragmatisk, prestigelös och de älskar feedback för att utvecklas. Här jobbar människor med mycket energi och höga krav på kvalitet och trovärdighet. Det balanserar de med upptäckarlust och modet att våga ta risker för att fortsätta ligga i topp och skapa en briljant produkt. De tror på styrkan hos sina anställda och strävar alla efter att utveckla NE. Och sig själva.
NE Nationalencyklopedin har en stolt historia och en lika spännande framtid.

ArbetsuppgifterSom ämnesredaktör på NE är ditt huvudsakliga ansvarsområde ämnen inom humaniora såsom litteratur, konst, språk, arkitektur, drama/teater och du har det övergripande ansvaret för revidering och nyproduktion av artiklar. I rollen förekommer kontakt med skribenter och experter inom dina ämnen för beställning av texter och annat material. Därtill ansvarar du för bedömning, redigering och korrekturläsning av beställt material till encyklopedin och till NE:s övriga tjänster. Med din känsla för språk och text producerar du också egna texter och artiklar enligt NE:s regelverk. Inom ditt område ansvarar du även för omvärldsbevakning och ser till att NE:s tjänster uppdateras löpande. Vidare kan det bli aktuellt med språkgranskning av alla typer av texter som produceras inom företaget.
Redaktionen består av tre ämnesgrupper, varav du tillhör den humanistiska gruppen. Den humanistiska gruppen består i sin tur av personer med olika ämnesansvar inom området. Även om den största delen av arbetet är självständigt har ni ett nära samarbete vid projekt där ni tar del av varandras expertkunskaper.
  • Revidering och nyproduktion av artiklar
  • Kontakt med skribenter och experter vid beställning
  • Bedömning, redigering och korrekturläsning
  • Producering av egna texter
  • Omvärldsbevakning
Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Högskoleutbildning inom relevant ämnesområde, exempelvis litteraturvetenskap, språkvetenskap eller journalistik.
  • Goda kunskaper inom de humanistiska ämnena.
  • Arbetslivserfarenhet inom kulturområdet, journalistik eller pedagogisk erfarenhet (meriterande).
  • Erfarenhet av textredigering och korrekturläsning (meriterande).
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift.
Skriftlig kommunikation är en stor del av din roll som ämnesredaktör och därför är det viktigt att du har lätt för att uttrycka dig väl i skrift. Det innebär att du har ett stort ordförråd och kan uttrycka dig informativt och tydligt. Vidare har du ett öga för detaljer och upptäcker sådant som andra ofta missar. Du dubbelkollar ditt arbete noggrant och din förmåga att skapa och hålla en struktur gör att det du lämnar ifrån dig håller hög kvalitet. Därtill tar du stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter, ser till att utförandet blir bra och säkerställer att allt blir slutfört i tid. Även om rollen innebär mycket självständigt arbete arbetar du tätt ihop med ditt team, varför det är viktigt att du uppskattar att arbeta tillsammans med andra. Slutligen är du nytänkande och trivs i en roll där du ges möjlighet att bidra med idéer och ta initiativ.

Övrig information
Start: December med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Malmö
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: ämnesredaktör, redaktör, NE, nationalencyklopedin, humaniora, litteratur, konst, språk, arkitektur, drama, teater, skrivande, språk, text, artiklar, skrift, litteraturvetenskap, litteratur, språkvetenskap, journalist, journalistik, heltid, Malmö, rekrytering
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!