Inköpare till Bona

Inköpare till Bona

Om oss
Bona är ett drygt hundraårigt familjeägt företag grundat 1919. Idag är vi en global koncern med koncernledning i Malmö, dotterbolag i 17 länder och fabriker i Malmö, Tyskland och USA. Vi är aktiva i mer än 80 länder och vi omsätter över 3 miljarder kronor. I Malmö är vi totalt 150 medarbetare, och internationellt 600. Vi lägger ner vår själ i att ta fram det bästa i världens alla golv. Vi har ett komplett produktsystem för golvets hela livslängd, från installation till underhåll, rengöring och renovering. Vi utvecklar och tillverkar lacker, limmer, oljor, rengöringsprodukter och slipmaskiner. Våra produkter säljs till såväl hantverkare och parkettfabriker som direkt till konsumenter. Genom våra värderingar passion, performance och pioneering bygger vi vårt samarbete med affärspartners, kunder och medarbetare. Läs mer om Bona här.

Om rollen
Som inköpare på Bona kommer du att arbeta operativt med inköp och se till att man följer de krav, policys och riktlinjer som fastställts, samt med att säkerställa flödet och snabb leverans till en optimal kostnad. Du tycker om att förhandla med leverantörer och se till att leveranserna kommer ”just in time”, samt att hela tiden ha koll på lagerhållningen.
Du kommer även att vara delaktig i det strategiska arbetet, t.ex. genom att analysera nuvarande inköpsstrategier och föreslå förbättringar, våga utmana dig själv och bolaget. Beställningar läggs i SAP. Du jobbar tätt med övriga i teamet, samt med finans och produktion. Tjänsten är placerad i Malmö och rapporterar till inköpschef för Sverige.

Några exempel på arbetsuppgifter:
  • Ta fram och bedöma beställningsunderlag och beställa råvaror
  • Underhålla, bevaka och vid behov justera orderbekräftelser
  • Vara delaktig i arbetet att förhandla priser och skriva kontrakt
  • Matcha fakturor mot inleveranser, kontera
  • Underhålla masterdata (inköpsdata)
  • Utvärdera leverantörers prestation, föreslå förbättringar och förändringar
  • Handlägga reklamationer mot leverantör
  • Ta fram/beställa prover till lab, PM, Produktion, varuinformationsblad samt certifikat
  • Analysera nuvarande inköpsstrategier och föreslå förbättringar
Om dig
För att lyckas i rollen som inköpare på Bona tror vi att du har ett par års erfarenhet av operativa inköp. Du är duktig på att förhandla, förutse behov och kan ta diskussioner med leverantörer, både på svenska och engelska. Utbildning inom inköp eller annan relevant utbildning. Erfarenhet av arbete i ERP-system, om du dessutom har jobbat i SAP är det ett plus. Erfarenhet från chemicals eller coatingindustrin är också ett plus.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Funke på asa.funke@wise.se. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas omgående.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Wise Professionals AB
Sista ansökningsdag 5 dec 2022 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Här erbjuder vi rekryteringslösningar och utför konsultuppdrag inom HR, lön och en bredd av chef- & specialistroller som inte faller under något av våra specialistområden. Vi erbjuder också strategi & rådgivning inom attraktion och rekrytering när du väljer att rekrytera själv.