Controller Global Production & Sourcing till Bona i Malmö

Controller Global Production & Sourcing till Bona i Malmö

Då nuvarande produktionscontroller går vidare inom bolaget söker vi nu en efterträdare. Rollen är global och du har ett konsoliderande ansvar för samtliga fabriker i Sverige, Tyskland och USA. Du har också en operativ funktion för de svenska fabrikerna. Produktionscontrollern har en viktig och synlig befattning på Bona och du rapporterar till koncernens CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Övergripande ansvar för analys av produktionsvarianser
  • Övergripande ansvar för analys av råvaruprisvarianser
  • Uppföljning av supply chain- och logistikkostnader
  • Ansvar för budgetprocessen vad gäller produkt- och råvarukostnad
  • Intern support och utveckling vad gäller nyttjande av SAP avseende produktion och supply chain
  • Support vid analys och genomförande av projekt
  • Övrig Ad hoc-support inom finansavdelningen
  • Ansvara för BI-verktyget, Qlik
Vem tror vi att du är?

För att klara rollen bra behöver du ha några års erfarenhet från en liknande roll med fokus på analys. Vi ser helst att du har bakgrund inom produktionscontrolling, men erfarenhet från tyngre projektcontrolling och business controlling kan också vara lämplig bakgrund. Du kommer dagligen ha internationella kontakter och behöver därför tala och skriva engelska väl. Erfarenhet från SAP och Qlik är meriterande.

I rollen ska du både stötta och utmana verksamheten. Det är viktigt att du har lätt för att kommunicera med andra på ett smidigt sätt och att du har en pedagogisk ådra. Du är trygg i dig själv och en dos humor skadar inte.

Vad erbjuder Bona dig?

På Bona erbjuds du en roll som innebär stort ansvar men även stor frihet. Det finns goda utvecklingsmöjligheter och bra förmåner inom bolaget. Bona eftersträvar en miljö som präglas av tillväxt och engagemang del av ett team som ligger i framkant vad gäller innovationer. Vi uppmuntrar nya idéer och anställer personer baserat på deras unika potential. Miljö, professionalism och vänlighet är en del av vårt DNA.

Placeringsort: Malmö

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivarenBona är ett hundraårigt familjeägt företag grundat 1919. Idag är vi en global koncern med koncernledning i Malmö, dotterbolag i 17 länder och fabriker i Malmö, Tyskland och USA. Vi är aktiva i mer än 80 länder och vi omsätter över 3 miljarder kronor. I Malmö är vi totalt 140 medarbetare, och internationellt 600.


Vi lägger ner vår själ i att ta fram det bästa i världens alla golv. Vi har ett komplett produktsystem för golvets hela livslängd, från installation till underhåll, rengöring och renovering. Vi utvecklar och tillverkar lacker, limmer, oljor, rengöringsprodukter och slipmaskiner. Våra produkter säljs till såväl hantverkare och parkettfabriker som direkt till konsumenter.

Genom våra värderingar passion, performance och pioneering bygger vi vårt samarbete med affärspartners, kunder och medarbetare. Bona har ett starkt fokus på säkerhet, hälsa, miljö, kvalitet och långsiktig hållbarhet, och vi är ett ISO 9001-, 14001- och 45001-certifierat företag.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Alenryd på 070 764 81 04, anna.alenryd@meritmind.se eller Viktoria Asp på 073 748 20 92, viktoria.asp@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 1 mars 2021.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.