Bilskadechef

Bilskadechef

Är du en inkluderande ledare som motiveras av att engagera medarbetare och se dem växa? Har du dessutom erfarenhet utav skadeaffären och vill vara med i Bilias utveckling framåt? Då är det kanske dig vi söker som Bilskadechef till Bilia Personbilar region syd.

På Bilia arbetar vi enligt värdeorden; engagemang, kompetens, respekt och att vara äkta. För oss är det viktigt med en inkluderande kultur där alla är välkomna och där vi med glädje och värme tillsammans tar hand om våra kunder och tillgodoser deras behov och önskemål utifrån våra olika roller. Inte minst är det även viktigt att vi har kul tillsammans på jobbet

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som bilskadechef är det du som, genom din goda förståelse för skadeaffären tillsammans med din erfarenhet av att skapa strategier, utvecklar och skapar nya förutsättningar för vår skadeverksamhet. Din professionella framtoning och förmåga att nätverka skapar nya betydelsefulla relationer och stärker Bilias befintliga kontakter med såväl interna som externa kunder och leverantörer.

Verksamheten växer

I din roll kommer du ha det övergripande ansvaret över skadeaffären i regionen, för befintlig verksamhet men även för nya skadeverkstäder. Detta innebär att antalet anställda inom skadeverksamheten kommer att öka från 40 till 60 medarbetare. Verkstadschefer inom skadeverksamheten rapporterar direkt till dig.

Du kommer att planera verksamheten inom området för skadeverksamhet så att uppsatta resultat- och lönsamhetsmål uppnås. Du jobbar aktivt för att skapa en modern organisation med tidsenliga och framåttänkande idéer kring skadeaffären och på så sätt förväntas du att ta vår skadeaffär till nästa nivå.

Vad vi önskar av dig

Erfarenhet och kunskap om skadeprocessen är av stor betydelse. Detta innebär att du har hög kompetens samt mycket god förståelse för de olika stegen inom skadeprocessen. Det är meriterande om du har biltekniska kunskaper samt grundläggande kunskaper i CABAS och i Tacdis. Du har också haft en ledande befattning inom bilbranschen och har därför god förståelse för hur verksamheten kan utvecklas framåt.

Vi tror att du är en erfaren och lyhörd ledare som anser att ledarskapet är en avgörande framgångsfaktor. Som ledare är det din uppgift att skapa en miljö där medarbetarna känner att de får stöd och är redo att göra sitt bästa för att nå uppsatta mål. För att hitta metoder som behövs för att möta alla de förändringar som sker i omvärlden och organisationen krävs det öppenhet för ständig personlig utveckling och en god förmåga och engagemang att leda dina medarbetare.

Personliga egenskaper

Du är en ödmjuk och lyhörd person med en stark vilja. Du har en positiv attityd, en bra energi och du är en person som får saker att hända. Vi ser också att du förstår betydelsen av att få dina medarbetare att sträva mot gemensamma mål, där du är väl medveten om att glada medarbetare och glada kunder är en förutsättning för en lönsam organisation. Att planera, prioritera och löpande sträva efter att effektivisera är något du har för vana att göra. Du väntar inte på att saker ska hända - du är proaktiv och ligger alltid steget före. Vi ser att du har ett stort engagemang för såväl skadeaffären, servicemarknaden och bilbranschen som för ledarskapsfrågor.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du erbjuds en spännande tjänst med stort inflytande. Du representerar ett bolag som värderar våra värdeord högt och den interna kulturen genomsyras av gemensamma starka och positiva värderingar. Förmåner som tjänstebil och friskvård ingår också i din tjänst.

Anställningsform, omfattning, placeringsort

Anställningen är tillsvidare och på heltid med placering i Malmö. Vid frågor vänligen kontakta rekryterande chef. Intervjuer och urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Då vi arbetar för en jämnare könsfördelning inom koncernen ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Tomas Nilsson
Telefon 010-497 94 70
Område Malmö stad
Yrkesroll Fordon
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bilia är en av Europas största bilåterförsäljare med en ledande position inom service och försäljning av personbilar, transportbilar och lastbilar och tjänster såsom finansiering och försäkring. Biliakoncernen omsatte drygt 30 miljarder kronor under 2020. I Sverige är vi auktoriserade återförsäljare för Volvo, BMW, Toyota, Mercedes, Renault, Lexus, MINI, Porsche, Nissan, Dacia, Smart och Alpine samt har drivmedels- och biltvättstationer. Bilia finns i sex regioner: Stockholm, Göteborg, Malmö, Mälardalen, Skaraborg och i norra Sverige. Vår affärsidé är att erbjuda service, bilförsäljning och tilläggstjänster för ett enklare bilägande - kort sagt en bättre upplevelse för våra kunder. Läs mer om oss på bilia.com