Lönechef

Lönechef

Vi på Bilia vill vara branschens bästa servicebolag genom omtänksamhet om våra kunder och kollegor. Vi är ett företag som växer och söker dig som vill vara med på den resan.

Vi erbjuder dig ett löneteam som arbetar hårt och skrattar mycket. Vi trivs tillsammans, stöttar och uppmuntrar varandra och vi söker en chef som kan utveckla och stötta oss i vårt arbete. Tjänsten är placerad i Malmö.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som chef för vårt löneteam är ledarskapet en viktig del. Vi är 7 personer med olika kunskaper och arbetsuppgifter uppdelade på lön och provision. Vi behöver dig som kan utveckla oss både på det individuella planet och som team. Hjälp oss styra upp rutiner, processer och skapa en tydlig struktur så att vi fullt ut kan fungera som ett Shared Service Center för att stötta organisationen och HR i allt som rör lön, pensioner, löneväxlingar etc. Vi vill hålla en hög servicenivå vilket innebär att digitalisera och effektivisera samt att kompetensutveckla teamet så vi också blir tydligare kravställare mot HR och organisationens chefer. Bilia är i begrepp att implementera ett nytt HR system och här blir du, som lönechef, ytterst delaktig. Uppdraget innefattar även rent operativa arbetsuppgifter såsom intern och extern rapportering, årsrutiner såsom semesterårsskifte och avstämningar med ekonomiavdelningen. Det gäller också att hålla teamet och organisationen uppdaterad avseende lön, skatt och provisioner och implementera löneadministration i nya bolag vid förvärv.

Du rapporterar till HR-direktören som sitter i Stockholm.

Kompetenskrav
Vi ser att du som söker har god förståelse kring hela löneprocessen. Du är van att tolka kollektivavtal, lagar och avtal och har goda kunskaper gällande pensioner. Du har sinne för ekonomi och en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Du vet vad det innebär att arbeta i en föränderlig miljö och klarar av att hantera svåra situationer.

Personliga egenskaper
Som person är du resultat- och lösningsorienterad och trivs med utmaningar i arbetet. Samtidigt är du bra på att bygga förtroende och skapa samarbete på alla nivåer inom bolaget. Du tar ansvar för din uppgift och bidrar med god kommunikativ förmåga, hög integritet och ett genuint engagemang i slutresultatet. Ett intresse i att driva och utveckla både processer och ditt team med en delad tro på att vi blir bättre tillsammans.

Biliakoncernen
Bilia är en av Nordens största bilkedjor med cirka 5 000 medarbetare på 134 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien samt två internetbaserade auktionssajter, en i Sverige och en i Norge. Bilia säljer nya och begagnade bilar, utför service och reparationer samt erbjuder kringtjänster såsom däckhotell och glasreparationer. Bilia fokuserar på kunden och strävar efter att ha de mest nöjda kunderna i branschen. I Sverige har vi 95 anläggningar i fem regioner: Stockholm, Göteborg, Malmö, Mälardalen och Skaraborg. Den svenska marknaden har åtta nybilsmärken: Volvo, BMW, Renault, Alpine, Lexus, Toyota, MINI, och Dacia. 2020 omsatte Biliakoncernen drygt 30 miljarder kronor.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Hägglöf, malin.hagglof@wise.se. Vi hoppas att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi kommer att arbeta med löpande urval i denna. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Wise Professionals AB
Sista ansökningsdag 8 mars 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Här erbjuder vi rekryteringslösningar och utför konsultuppdrag inom HR, lön och en bredd av chef- & specialistroller som inte faller under något av våra specialistområden. Vi erbjuder också strategi & rådgivning inom attraktion och rekrytering när du väljer att rekrytera själv.