HR Business Partner till expansiva Beijer Ref

HR Business Partner till expansiva Beijer Ref

Beijer Ref är en världsomspännande koncern med ett 70-tal dotterbolag i Europa, Asia Pacific och Afrika. Årsomsättningen är cirka 18 miljarder SEK och verksamheten förser kunder över stora delar av världen med ett brett sortiment av produkter inom kommersiell och industriell kyla, värme och luftkonditionering. I koncernen arbetar cirka 4 300 anställda i 42 länder. Huvudkontoret ligger i Malmö och omfattas av ett 20-tal medarbetare. Resterande medarbetare finns vid något av koncernens dotterbolag i Europa, Asia Pacific och Afrika. Medan huvudkontoret täcker koncerngemensamma funktioner inom ekonomi, HR, juridik, digitalisering, logistik och hållbarhet, hanterar dotterbolagens medarbetare försäljning, inköp, produktion, logistik och distribution. Beijer Ref är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap-segmentet. Läs gärna mer om oss på www.beijerref.com

Om tjänsten som HR Business Partner
I rollen som HR Business Partner (HRBP) kan vi erbjuda en fartfylld och mycket varierad vardag. Du kommer att erbjudas en stimulerande flora av arbetsuppgifter inom HR-fältet och arbeta tight tillsammans med dina kollegor både i Sverige och internationellt. Tjänsten är placerad i attraktiva lokaler mitt i centrala Malmö på vårt huvudkontor. Vi är ett mindre team om cirka tjugo anställda på kontoret med mycket glädje, framåtanda och teamwork - vi trivs och har roligt tillsammans! Du rapporterar direkt till VP HR & Communications som även arbetar i Malmö. I denna tjänst kommer du arbeta som HRBP för huvudkontoret med ett speciellt ansvar för APAC som totalt består av ca 800 medarbetare. Till din hjälp har du lokala HRBP-kollegor och ett nära samarbete med ansvariga inom Operations samt relevanta stödfunktioner.

Några exempel på dina ansvarsområden är;
 • Operativt ansvar för HR-relaterade frågor inom APAC
 • Assistera VP HR i det dagliga, operativa arbetet.
 • Rekrytering
 • HR controlling
 • Workshops och olika utbildningsinsatser
 • Koordinering, samordning och administration av vanligt förekommande HR-uppgifter
 • Erfarenhet av att driva HR-projekt inom exempelvis digitalisering, medarbetarnöjdhet, arbetsmiljö
 • Erfarenhet av konsultativ coaching till ledare och medarbete
Din profil
För att trivas i och utvecklas i denna roll, tror vi att du är i början av din HR-karriär med en stor ambition och hunger för att arbeta brett och operativt inom HR. Du har troligen två till fem års erfarenhet av brett HR-arbete och vill gärna fortsätta att arbeta i en vardag som ställer krav på din flexibla, sociala och lösningsorienterade förmåga. Som person har du en professionell integritet och håller en god struktur. Du är en van systemanvändare och du får gärna vara en fena på Excel.

Vi tror att du är en god relationsbyggare som trivs i en konsultativ roll mitt i händelsernas centrum. Som person är du handlingsorienterad och intresserad av att på sikt driva globala HR-projekt samt arbeta inom områden som exempelvis rör implementering av digitala system inom HR-fältet, performance reviews, process-och rutinarbete, medarbetarundersökningar och olika utbildningsinsatser. Det är en klar fördel om du är intresserad av intern kommunikation och kan bidra i insatser och projekt rörande storytelling, onboarding och Employer Brandning. Kanske har du arbetat med implementering eller projektledning av HR-projekt i en konsultativ och kommunikativ roll? Oaktat tror vi att du har vana - men framför allt en stor nyfikenhet och vilja av att snabbt sätta dig in i nya rutiner och policys, driva och korrdinera HR-projekt och arbeta med de kommunikativa aspekterna av HR. Då vi har engelska som koncernspråk, är det en förutsättning att du känner dig trygg och bekväm med engelska både muntligt och skriftligt.

Sammanfattningsvis ser vi gärna att du har;
 • Relevant högskoleutbildning inom HR/personal
 • Några års erfarenhet av brett, operativt HR-arbete
 • Erfarenhet av en kontaktintensiv och konsultativ roll
 • Erfarenhet av att driva eller bidra i HR-relaterade projekt
 • Mycket goda språkkunskaper i engelska
 • En nyfiken, lösningsorienterad och prestigelös personlighet
Varför Beijer Ref?
Vi är en växande och framtidsorienterad koncern som präglas av grundsynen att medarbetarna är företagets viktigaste resurs. Detta innebär att såväl organisationsutveckling som rekrytering blir centrala verktyg för att driva vår fortsatta framgång. Som HRBP kommer du fylla en nyckelfunktion där vi kan erbjuda en unik, intensiv, lärorik och stimulerande roll där du kommer att växa och utvecklas brett inom HR-fältet. Tillsammans med dina engagerade kollegor kommer du skapa skillnad för våra medarbetare - varje dag!

Ansökan
Du söker tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret. Vi tar inte emot ansökningar via mejl. I denna rekrytering samarbetar Beijer Ref med Roi Rekrytering AB. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Linda Billstrand, linda.billstrand@roirekrytering.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är 2022-05-31. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten så vi uppmanar dig att söka den snarast.

Omfattning: Heltid

Placering: Malmö.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)