Sourcing Manager till Procurator

Sourcing Manager till Procurator

Procurator är ett av Sveriges ledande grossistföretag, en totalleverantör med stark lokal förankring. Företaget, som är privatägt, har 250 anställda och omsätter cirka 1,3miljarder SEK. Produktsortimentet återfinns Sveriges bredaste urval av personlig skyddsutrustning, arbetskläder, städ-, serverings och kontorsartiklar, hygien-/torkpapper samt emballage. Huvudkontoret ligger i Malmö, men verksamheten bedrivs i Norden, Baltikum och Polen.

Är du affärsmannamässig och van vid att hantera avtal och driva förhandlingar? Vill du få möjlighet att arbeta hos en nordisk ledande grossistverksamhet? Då ska du läsa mer om tjänsten som Sourcing Manager!

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som Sourcing Manager kommer du att arbeta med strategiska inköpsprocesser globalt med kommersiellt ansvar för affärsområdet PPE och Facility. Arbetet omfattar Sourcing, pris och avtalsförhandlingar samt effektivisering av befintlig leverantörsbas. Leverantörerna går att hitta inom Norden, Europa samt Asien.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat att:
  • Förhandla med internationella kunder
  • Teckna och hantera leverantörsavtal
  • Utvärdera och utveckla leverantörer
  • Sourcing av nya leverantörer och avveckling av befintliga
Tjänsten innefattar även ett aktivt deltagande inom diverse avdelningsöverskridande projekt. Du kommer att arbeta nära säljorganisationen, produktchefer, kategorichefer, kvalitets- och logistikavdelningen.

Du rapporterar till Category- & Sourcing Director.

Din bakgrund
Du har en akademisk utbildning, meriterande med en inriktning som civilekonom. Vi söker dig som är flexibel och vill arbeta i ett företag i ständig utveckling. En del av arbetet bedrivs i projektform som bl.a. ställer krav på din sociala förmåga.

Vidare har du minst 5 års erfarenhet av att arbeta med strategiska inköpsprocesser inklusive förhandling, gärna med global erfarenhet. Meriterande om du har erfarenhet av arbete med grossistföretag, B2B och FMCG.

Som person är du resultatorienterad och har en god förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt och en god förståelse för ekonomiska nyckeltal kopplat till affären. Ditt arbetssätt är metodiskt och strukturerat och du har en god analytisk förmåga. Du har du förmågan att skapa goda relationer både med interna som externa intressenter. Du får gärna ha erfarenhet av affärssystemen SAP och BISON.

Viktigt för tjänsten är:
  • Erfarenhet av att arbeta med strategiska inköpsprocesser och hantering av leverantörer
  • Gott affärsmannaskap
  • Vana av strukturerade inköpsprocesser
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Då vi arbetar i ett företag i ständig förändring/utveckling är det av största vikt att du är flexibel och tycker om att det händer mycket. För tjänsten krävs det också att du har goda språkkunskaper i engelska.

Vi erbjuder
Du erbjuds att följa med på en mycket spännande tillväxtresa tillsammans med drivna och ambitiösa kollegor där det sällan är långt till skratt. Rollen innebär goda utvecklingsmöjligheter nu med stort fokus på framtagande av egna varumärken. Stort paket av benefits och goda marknadsmässiga villkor i övrigt. Sourcing Manager är en prioriterad roll i företaget och du har goda möjligheter till påverkan i bolaget.

Är du intresserad?
I denna rekrytering samarbetar vi med Badenoch & Clark. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Karin Kling på karin.kling@badenochandclark.se eller på 0736-847507. Du söker tjänsten på www.badenochandclark.se. Som en del i vår kvalitetssäkrade rekryteringsprocess kommer du eventuellt att få utföra personlighetstester och videointervju. Sista ansökningsdag är 22/11.

Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot den!
Mer info
Kontaktperson Karin Kling
Telefon 0406675340
Område Malmö stad
Yrkesroll Marknadsföring, Mediaplanerare & Inköpare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 22 nov (3 dagar kvar)