Inköpscontroller till Procurator

Inköpscontroller till Procurator

Procurator är ett av Sveriges ledande grossistföretag, en totalleverantör med stark lokal förankring. Företaget, som är privatägt, har 250 anställda och omsätter cirka 1,3miljarder SEK. Produktsortimentet återfinns Sveriges bredaste urval av personlig skyddsutrustning, arbetskläder, städ-, serverings och kontorsartiklar, hygien-/torkpapper samt emballage. Huvudkontoret ligger i Malmö, men verksamheten bedrivs i Norden, Baltikum och Polen.

Är du noggrann och van vid att analysera nyckeltal inom inköp? Vill du få möjlighet att arbeta hos en nordisk ledande grossistverksamhet? Då ska du läsa mer om tjänsten som Inköpscontroller!

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som Inköpscontroller kommer du att arbeta med att effektivisera och analysera inköpsprocessen samt budgetering av inköp och uppföljning av nyckeltal.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat att:
  • Utveckla inköpsrapporteringen
  • Utarbeta inköpsbudget och prognoser
  • Definiera "Red Alert" varningar i systemet
  • Löpande ta fram underlag för inköpsstrategier
  • Driva på förbättringsarbeten för att optimera inköpen
Du rapporterar till Category- & Sourcing Director.

Din bakgrund
Du har en akademisk utbildning inom inköp eller ekonomi. Du har goda kunskaper om inköpsprocesser, avtalsrätt, ekonomistyrning samt en god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt. En del av arbetet bedrivs i projektform som bl.a. ställer krav på din sociala förmåga. Tjänsten är ny hos oss på Procurator så du kommer var med att skapa tjänsten från början och för att detta ska lyckas behöver du minst 5 års erfarenhet ifrån inköpsområdet.

Som person är du driven, arbetar på ett affärsmässigt sätt och tar egna initiativ. Du trivs med att arbeta mål- och resultatorienterat samtidigt som du har ett prestigelöst förhållningssätt. Du har förmågan att se helheten samtidigt som du kan förstå detaljerna. Du är också serviceinriktad och har god kommunikationsförmåga. Du får gärna ha erfarenhet av affärssystemen SAP och BISON.

Viktigt för tjänsten är att du:
  • Har erfarenhet av att arbeta med strategiska inköpsprocesser
  • Tycker om att arbeta strukturerat och är van att administrera och dokumentera.
  • Är van vid att ta fram, analysera och kommunicera nyckeltal kring inköp
  • Har erfarenhet från att driva utveckling av inköps- och kategoristyrning
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Då vi arbetar i ett företag i ständig förändring/utveckling är det av största vikt att du är flexibel och tycker om att det händer mycket.

Vi erbjuder
Du erbjuds att följa med på en mycket spännande tillväxtresa tillsammans med drivna och ambitiösa kollegor där det sällan är långt till skratt. Rollen innebär goda utvecklingsmöjligheter nu med stort fokus på Procurators lönsamhet. Stort paket av benefits och goda marknadsmässiga villkor i övrigt. Inköpscontrollern är en prioriterad roll i företaget och du har goda möjligheter till påverkan i bolaget.

Är du intresserad?
I denna rekrytering samarbetar vi med Badenoch & Clark. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Karin Kling på karin.kling@badenochandclark.se eller på 0736-847507. Du söker tjänsten på www.badenochandclark.se. Som en del i vår kvalitetssäkrade rekryteringsprocess kommer du eventuellt att få utföra personlighetstester och videointervju. Sista ansökningsdag är 29/11.

Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot den!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Marknadsföring, Mediaplanerare & Inköpare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 29 nov (16 dagar kvar)