Business Controller till Exakta

Business Controller till Exakta

Exakta Group AB är ett av de ledande grafiska företagen i Sverige med både stora privata och offentliga kunder. Exaktas koncept bygger på det lilla företagets engagemang men det stora företagets resurser. Korta beslutsvägar i en ägarledd koncern skapar en handlingskraftig organisation, där förändring är ett naturligt tillstånd för fortsatt framgång.

Nu söker Exakta Group en Business Controller med inköpsansvar till sitt huvudkontor i Malmö!

I din breda roll som Business Controller kommer du att arbeta med klassiska controlleruppgifter såsom månatlig rapportering, ad hoc analyser samt budget- och prognosprocessen. Hos oss kommer du att arbeta tillsammans med verksamheten genom att på ett proaktivt sätt stötta och vara rådgivande åt bolags- och avdelningschefer. Process- och kvalitetsutveckling är en röd tråd i rollen, och företagets kvalitetschef rapporterar till dig. Du är även ytterst ansvarig för inköp och rapporterar direkt till koncernchefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Delta i och bidra till Exakta Groups affärsplaneringsprocess
 • Arbeta med budget-, investerings- och prognosprocessen
 • Ekonomisk uppföljning av Exakta Groups affärsprocesser
 • Uppföljning av mål och KPI:er samt effektiviseringseffekter i verksamheten
 • Stöd till verksamhetschefer i ekonomisk uppföljning och kalkyler
 • Ansvara för analysen av produktkostnader
 • Sammanställa, analysera och rapportera nyckeltal
 • Utveckla inköpsrapporteringen
 • Utarbeta inköpsbudget och prognoser
 • Utvärdering av och förhandling med leverantörer
 • Löpande ta fram underlag för inköpsstrategier
 • Driva på förbättringsarbete för att optimera inköpen
Om Dig:

Vi söker dig som har stort engagemang och ambitionen att klä verksamheten i siffror genom att vara nära affärsrörelsen och ha ett helhetsperspektiv. Du vill växa med bolaget och driva tillväxt med lönsamhet, och har förmåga att driva frågor och processförbättringar självständigt. Vidare är du affärsmässig, analytisk, kommunikativ och positiv, och en fena på att planera, organisera och prioritera ditt arbete. Då du har många kontaktytor i organisationen ser vi att du har lätt för att samarbeta och agera proaktivt, lyhört och prestigelöst gentemot dina kollegor.

Vi tror att du bör ha en Bachelor inom ekonomi samt några års erfarenhet från en liknande tjänst för att lyckas och trivas i rollen. Goda kunskaper i Excel är ett krav. Du bör behärska både svenska och engelska i tal och skrift.

Om processen:

Badenoch + Clark är Exakta Groups rekryteringspartner och kontakt för uppdraget.

I vår kvalitetssäkrade process ansöker du om tjänsten via länken på www.badenochandclark.se genom att registrera dina handlingar, och kommer sedan inledningsvis att få besvara tester och eventuellt en videointervju.

Vi ser gärna att du inkommer med din ansökan utan dröjsmål då urvalet sker löpande. Sista ansökningsdag är 18/2.

Har du frågor om rekryteringsprocessen, tjänsten eller företaget, hör av dig till

Senior Consultant Matilda Rodey på tlf, 0736 84 74 50, eller matilda.rodey@badenochandclark.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 18 feb 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Exakta Group AB har med 280 medarbetare tagit positionen som Sveriges största grafiska företag. Med huvudkontor i Malmö och verksamhet i Helsingborg, Hässleholm, Borås, Lidköping, Karlstad och Stockholm kan vi möte våra kunder lokalt, där vi bygger nära relationer. Exakta är ett privatägt företag, där ägarna också är operativt delaktiga. Verksamheten präglas av entreprenörsskap, där vi hellre ser möjligheter än hinder. Genom en platt organisation, med medarbetare som får ta egna beslut, har vi skapat en kultur av god gemenskap och en känsla att vi är bäst i förändring. Vi är stolta över tryck på papper, men också fullt fokuserade på att utvecklas vidare för att möta våra kunders framtida behov. Vår värdegrund bygger på Långsiktighet, Passion, Mod, Ansvar och att vi är det vi heter, Exakta.