Group Accounting Manager till BIMobject, Malmö

Group Accounting Manager till BIMobject, Malmö

Är du en ansvarsfull och utåtriktad redovisningsekonom med gedigen erfarenhet av koncernredovisning och vill jobba i ett internationellt, börsnoterat, tillväxtbolag med en av marknadens snabbast växande företag inom digitalisering av produkter och produktinformation så är detta rollen för dig. BIMobject utvecklar molnlösningar och tjänster inom BIM (bygginformationsmodellering) och nu söker de en redovisningsansvarig till huvudkontoret i Malmö. I rollen ansvarar du för koncernredovisning och arbetsleder den löpande redovisningen och bokslut för 10+ dotterbolag. Du rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Konsolidering av verksamheterna i England, Frankrike, Italien, Polen, Spanien, Tyskland, Ungern, USA, HongKong och Japan
  • Redovisningsansvarig för moderbolaget inklusive månads- och årsbokslut och underlag till årsredovisning
  • Leder arbetet för en redovisningsekonom i Malmö och är kontaktperson för dotterbolagen
  • Utveckla och underhålla administrativa rutiner, processer och internkontroller
  • Resultatanalys
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som är Civilekonom eller motsvarande och du bör ha minst ett par års erfarenhet från liknande roll. Du har erfarenhet av koncernredovisning och har goda kunskaper inom IFRS. Det är meriterande om du har erfarenhet av Aaro och Visma. Då du dagligen har internationella kontakter är det ett krav att du obehindrat talar och skriver både svenska och engelska. Det är bra om du har erfarenhet av förvärv och har arbetat i en internationell verksamhet.

Personliga egenskaper

Vi förutsätter att du som redovisningsekonom är mycket strukturerad. Utöver det behöver du också vara prestigelös och ha en hands-on-attityd då rollen innebär att du måste ta dig an uppgifter både av hög och låg karaktär. Du behöver tycka om att ha en central och synlig roll och vara aktivt nätverkande inom organisationen.

Placeringsort:

BIMobject sitter i fina lokaler i centrala Malmö

Om BIMobject

BIMobject erbjuder webbtjänster kopplade till BIM-objekt såsom molnbaserad lagring och publicering av BIM-objekt, dataanalys samt objektspecifik information. Vi erbjuder också utveckling, det vill säga programmering med fokus på att producera nya BIM-objekt och konvertera äldre datafiler. Lösningarna riktar sig till tillverkare av bygg- och inredningsprodukter, användare av BIM-filer (exempelvis ingenjörer, arkitekter och designers) samt fastighetsägare.

BIMobjects vision är att varje bygg- och inredningsprodukt ska ha en digital version i form av ett BIM-objekt som tillgängliggörs för alla användare överallt via BIMobject Cloud.

BIMobject omsätter ca 114 mSEK, har ca 200 anställda och är listat på Nasdaq, First North Stockholm.

Mer om BIMobject här:
För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Alenryd på 070-764 81 04.Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)