Vår produkt- & inköpsavdelning söker en dynamisk och driven ledare!

Vår produkt- & inköpsavdelning söker en dynamisk och driven ledare!

Är du en affärsmässig person som gillar att skapa resultat och vet hur man bygger starka relationer och starka team över tid? Då har vi en spännande utmaning för dig som chef för produkt & inköp!

Ditt ansvar blir att i enlighet med koncernens övergripande strategier säkerställa möjlighet till försörjning av material och tjänster på ett kostnadseffektivt, kvalitetssäkrat och hållbart sätt till verksamhetens alla delar. Befattningen ingår i ledningsgruppen för Business Unit Distribution Sverige. Direktrapporterande är fyra produktchefer och chefen för operativt inköp som i sin tur har sju direktrapporterande inköpare. I ansvaret ingår, förutom att ta en aktiv roll i ledningsgruppen, att koordinera och utveckla produkt- och inköpsarbetet med koncernen och övriga BU i Sverige och utomlands.

Som nyanställd på BE Group genomgår du ett introduktionsprogram och under din anställning hos oss får du kontinuerlig utveckling inom ditt område. Du blir en viktig BE-ambassadör och med gemensamma ansträngningar bevarar och utvecklar vi styrkan i vårt varumärke. Vi uppmuntrar möjligheten att göra ytterligare karriär inom företaget varför vi gärna ser att du har ambitioner att utvecklas hos oss. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

För att lyckas i rollen tror vi att du:
  • har erfarenhet av att leda ett modernt och målstyrt inköp i internationell miljö
  • har högskoleutbildning inom teknik eller ekonomi eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • har dokumenterat goda ledaregenskaper med flera års praktisk erfarenhet
  • har erfarenhet av att driva framgångsrika förhandlingar
  • har goda kunskaper i engelska, i både tal och skrift, Excel och affärsjuridik
  • ser hållbarhet som en naturlig del av ditt ansvarsområde
Det här är en tjänst för dig som är affärsmässig och en god kommunikatör. Du gillar att som ledare genomföra förändringar på ett coachande sätt. Du är en handlingskraftig ledare med förmåga att ta beslut och genomföra initiativ. Du arbetar på ett analytiskt och strukturerat sätt samtidigt som du är proaktiv mot kollegor och medarbetare. Arbetet som chef produkt och inköp är utåtriktat med många kontakter så en viktig egenskap är att du kan etablera konstruktiva interna och externa relationer.

Vill Du veta mer?
För ytterligare upplysningar om tjänsten kontaktar du Magnus Olofsson, BU Manager Distribution Sweden, 072-600 60 71 eller Sandra Eriksson, Group Sourcing Director 070-5672014. Facklig representant för Unionen, Mikael Törnros, kan nås på 040-38 41 53.

Ansökan
Vi tillämpar löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag genom att klicka på "Ansök nu". Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Sista ansökningsdag är den 28 september 2018.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.begroup.se
Sista ansökningsdag 28 sept (5 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

BE Group Sverige ingår i den börsnoterade koncernen BE Group, ett ledande handels- och servicebolag med ett brett sortiment inom stål, rostfritt stål och aluminium. Vi erbjuder lagerförsäljning, produktionsservice samt direktleveranser från verk till företagskunder inom framförallt bygg- och verkstadsindustrin. BE Group Sverige omsatte 2 mdr SEK under 2017 och har ca 280 anställda. Läs mer om oss på vår hemsida www.begroup.se.