Trafikplanerare Tåg

Trafikplanerare Tåg

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka
Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.
Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Vill du planera och optimera spårtrafik hos en av Sveriges ledande trafikföretag? Vill du ha ett utmanande jobb där du måste arbeta med avancerad planering med många variabler?

Då är du kanske Arrivas nya trafikplanerare för tågtrafiken i Skåne och Östergötland. Vi söker just nu två trafikplanerare på heltid till vår avdelning, med start under våren.

Trafikplanering Tåg

Trafikplanering Tåg är en viktig del av vår verksamhet som bidrar till att säkerställa ett optimalt utnyttjande av företagets viktigaste resurser för vår tågtrafik. Åtta duktiga kollegor på trafikplaneringen för vår tågtrafik skapar förutsättningar för en effektiv drift av de cirka 110 tåg som körs av Arriva Sverige. Dagligen gör vi tillsammans med alla medarbetare inom Pågatågen och Östgötapendeln vårt yttersta för att tjäna våra kunder i Skåne och Östergötland.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som trafikplanerare tåg tar du fram attraktiva och kundorienterade tidtabeller i samverkan med våra uppdragsgivare, och andra trafikföretag för vår tågtrafik på Pågatågen och Östgötapendeln. Tidtabellerna som tas fram ska möjliggöra kostnadseffektiva fordonsomlopp, tjänster och scheman. Till din hjälp har du planeringsverktygen Hastus. TrainD och Trapeze. Arbetet inkluderar även trafikanpassningar till Trafikverkets banarbeten och dessa anpassningar görs i Trafikverkets system Ansökan om Kapacitet (AoK) och Planno.

Du samordnar vårt arbete med arbetstagarorganisationer och trafikområdet som är delaktiga i hela planeringsprocessen, allt för att fånga erfarenheter, skapa god arbetsmiljö och attraktiva scheman för våra medarbetare.

Arbetet kräver stor noggrannhet och förändringsbenägenhet. Du har kontroll över många detaljer, samtidigt som du har förmågan att se helheten. Du får ett individuellt ansvar, fungerar i grupp och samarbetar med kollegor och andra avdelningar inom Arriva.

Du kommer vara placerad i Malmö. Resor i tjänsten kan förekomma.

Din bakgrund
Du har relevant utbildning, gärna med inriktning inom logistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet, och branscherfarenhet inom tågtrafikplanering är meriterande. Du har lätt att samarbeta med andra, är van vid att ta en ledande och drivande roll och att arbeta i projektform. Du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska. Du arbetar obehindrat i MS Office.

Kunskaper i planeringsverktyget Hastus eller motsvarande planeringssystem är meriterande liksom de system som tillhandahålls av Trafikverket såsom AoK och Planno.

Ansökningsprocess
Har du frågor om tjänsten kontakta trafikplaneringschef stefan.rindestig@arriva.se. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför kvinnliga sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Då urval sker löpande önskar vi din ansökan snarast, dock senast den 4 februari 2020.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.arriva.se
Sista ansökningsdag 4 feb 2020 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du som vi att kollektivtrafik är en viktig del i samhället och att den underlättar vardagen för många människor? Vill du kanske vara med och skapa en smidigare kollektivtrafik i Sverige? Då kan Arriva vara platsen för dig. Här kan du jobba på den nivå och i den roll som passar just för dig. Tillsammans med andra engagerade Arriva-medarbetare kan du vara med och skapa en effektiv kollektivtrafik för våra resenärer. Vad passar dig bäst? Arriva erbjuder många olika roller och specialistområden. Bussförare, tågförare, lokförare, konduktör, trafikvärd, kundvärd, mekaniker, trafik- och informationsledare samt personalplanerare är vanliga roller. Vi har också många som arbetar som chefer på olika nivåer, såväl på depåerna som på huvudkontoret. Dessutom har vi administrativa specialister som inköpare, ekonomer, business controllers, HR Business Partners, kommunikatörer, IT-support, verksamhetsutvecklare, kvalitets- och miljösamordnare samt säkerhetssamordnare. Känner du igen dig i någon roll?