Kundvärdar till Pågatågen sökes för semestervikariat

Kundvärdar till Pågatågen sökes för semestervikariat

I många tusen skåningars vardag är Pågatågen en självklar del. Sedan 2007 har Arriva på uppdrag av Skånetrafiken framgångsrikt drivit Pågatågstrafiken. Pågatågen trafikerar 70 stationer i Skåne och ytterligare ett tiotal till i Blekinge, Småland och Halland. Vi har i dagsläget ca 500 medarbetare fördelade på våra stationeringsorter i Malmö, Helsingborg, Hässleholm, Ystad och Trelleborg.

Om tjänsten

Att vara Kundvärd är ett rörligt och omväxlande arbete. Kundvärdar arbetar ombord på våra Pågatåg. Arbetet innebär att ge kundservice och bidra till en säker, trygg och trevlig resa, samt visering av biljetter. Kundvärdar arbetar skiftarbete under dygnets alla timmar vilket betyder att du måste kunna tjänstgöra tidiga morgnar, sena kvällar och helger såväl som storhelger.

Tjänsten är ett semestervikariat och kommer att löpa under sommarmånaderna juni, juli och augusti. För rätt person finns möjlighet till förlängning i form av en timanställning.

Våra aktuella orter för placering är Malmö, Trelleborg, Helsingborg, Hässleholm och Ystad. Specificera gärna i din ansökan vilken ort du helst vill arbeta på.

Din bakgrund

Vi vill att du har gymnasiekompetens eller motsvarande, goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Arbetet fordrar social kompetens och ett visst mått av teknisk förståelse samt datorvana. Tidigare erfarenhet av serviceinriktat yrke, körkortsinnehav och ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Personliga egenskaper

Att vara Kundvärd på Pågatågen är ett självständigt och ansvarsfullt arbete som innebär god samarbetsförmåga, intresse för att arbeta med och bland människor, ge god service, samt kunna hantera människor på ett professionellt sätt. Säkerhet är ett begrepp som är en av stöttepelarna inom all spårbunden trafik, varav arbetet fordrar att du ställer upp på och följer de regler som finns. Du är noggrann, gillar att ta ansvar och passa tider. Ibland är det många saker på gång samtidigt och då måste du kunna prioritera.

Ansökningsprocess

Då vår rekryteringsprocess sker löpande ser vi gärna att vi får din ansökan så snart som möjligt, men senast den 20/4 2021. Du söker tjänsten via länken, för frågor eller funderingar kring tjänsten kontakta Enhetschef Anette Kranjc på anette.kranjc@arriva.se eller Roxina Karlsson Viebke på roxina.viebke@arriva.se.

Din anställning inleds med betald teoretisk och praktisk utbildning. Första omgående med utbildning börjar i slutet av april, därefter kommer vi ha fler omgångar med utbildningar i maj. Blir du utvald att gå utbildningen kommer vi efterfråga ett utdrag ur belastningsregistret. Anställningen är ett sommarvikariat med möjlighet till timanställning, och du kommer vara placerad på någon av Arrivas depåer i Skåne.

Vi hanterar endast ansökningar genom hemsidan.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://www.arriva.se
Sista ansökningsdag 15 apr 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du som vi att kollektivtrafik är en viktig del i samhället och att den underlättar vardagen för många människor? Vill du kanske vara med och skapa en smidigare kollektivtrafik i Sverige? Då kan Arriva vara platsen för dig. Här kan du jobba på den nivå och i den roll som passar just för dig. Tillsammans med andra engagerade Arriva-medarbetare kan du vara med och skapa en effektiv kollektivtrafik för våra resenärer. Vad passar dig bäst? Arriva erbjuder många olika roller och specialistområden. Bussförare, tågförare, lokförare, konduktör, trafikvärd, kundvärd, mekaniker, trafik- och informationsledare samt personalplanerare är vanliga roller. Vi har också många som arbetar som chefer på olika nivåer, såväl på depåerna som på huvudkontoret. Dessutom har vi administrativa specialister som inköpare, ekonomer, business controllers, HR Business Partners, kommunikatörer, IT-support, verksamhetsutvecklare, kvalitets- och miljösamordnare samt säkerhetssamordnare. Känner du igen dig i någon roll?