Kvalitetsansvarig

Kvalitetsansvarig

Areco Group har fem marknadsområden som jobbar med bland annat inköp av stål från de främsta stålverken och har flera fabriker för byggplåtsproduktion samt egna distributionskanaler. Man sysselsätter idag ca 300 personer och har en omsättning på omkring 2 miljarder kronor. I rollen som kvalitetsansvarig kommer du att jobba nära produktionen i två av Arecos affärsområden; Areco Metals och Areco Profiles.

Areco Profiles är en av de ledande aktörerna inom tillverkning av byggplåtsprodukter och riktar sig till byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt för bostäder och kommersiella fastigheter.

Areco Metals är en av Europas största importörer och lagerhållare av lackerad tunnplåt för byggindustrin. Hanterar inköp, distribution och lagerhållning av råmaterial från stålverk i hela världen. I Malmö har man ett stålservice center där man tar fram formatplåt, slittade band och hasplade rullar.

Ansvarsområden

Som kvalitetsansvarig fokuserar du på förbättringar av företagets processer och rutiner. I dina arbetsuppgifter ingår:
  • Övergripande ansvar för kvalitetsarbete för både Areco Metals och Areco Profiles
  • Ansvar för implementeringar av rutiner och arbetssätt inom kvalitetsområdet.
  • Utbilda internt gällande kvalitetsrutiner
  • Ta fram byggvarudeklartioner samt tillhörande uppföljande kontakter med leverantörer kring material.
  • Du ansvarar och driver arbetet kring certifiering av produktionerna.
  • Planera, utföra och sammanställa internrevisioner samt förbereda externrevisioner
Utbildning

Meriterande med Högskoleutbildning eller motsvarande.

Erfarenhet och kunskap

Det är en fördel om du har flera års erfarenhet från liknande roll, gärna inom tillverkande industri inom byggmaterial. Du ska vara van att jobba med byggvarubedömningar (BVD, EBV, EPD, Basta) och CE-märkta produkter. Det är även meriterande om du jobbat med implementering av ISO-certifiering.

Då Areco är ett bolag med många internationella samarbetspartners är flytande kunskaper i engelska i tal och skrift ett krav.

Vi förutsätter att du har en god datavana, goda kunskaper i Excel och erfarenhet av att arbeta i affärssystem.

Personliga egenskaper

Du som söker har en god kommunikativ förmåga och är en relationskapare som trivs att jobba i tvärfunktionella team/organisationer. Vi tror också att du har förmågan att skapa engagemang för förändring och att du är självständig, strukturerad och en god problemlösare.

Du är en person som trivs med eget ansvar utan att någon detaljstyr dig.

Ansökan

Har du frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Maria Larsson på 070-8810589 eller maria.larsson@asearch.se
Tycker du att tjänsten verkar intressant så välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt. Rekryteringen sker löpande och därför kan tjänsten komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2020 (29 dagar kvar)