Råmaterialsäljare (Coils)

Råmaterialsäljare (Coils)

Ansvarsområden
Som Råmaterialsäljare hos Areco Metals kommer du att vara med och fortsätta utvecklingen av försäljningen med ansvar för såväl Sverige som Finland, Norge, Holland och Baltikum. Du kommer att sälja råmaterial men även färdiga produkter, och dina kunder är framförallt producenter inom byggbranschen.

Du kommer att arbeta med hela försäljningsprocessen - från att upprätta första kontakten till kontinuerlig vidareutveckling av kunden. Huvudfokus handlar om att skapa långsiktiga kundrelationer i din region med ett primärt perspektiv på den finska marknaden. Arbetsuppgifterna kommer att vara varierande med allt från uppsökande verksamhet, kundbesök, göra behovsanalyser och föreslå lösningar, orderhantering samt ge produktpresentationer.

Erfarenhet och kunskap
Du är en erfaren och driven säljare som har koll på dina kunders marknader och du identifierar ständigt nya affärsmöjligheter. Samtidigt är du duktig på att följa upp dina kunder och diskutera både affärsnytta och värden vilket leder till varaktiga relationer. Vidare kräver rollen att du;
  • Kommer från branschen och har ett kundpaket med dig till Areco
  • Trivs med, och har möjlighet till, många resdagar
  • Har god förhandlingsvana
  • Har erfarenhet av att arbeta i affärssystem
  • Talar och skriver obehindrat på engelska
  • Fördel om du även behärskar det finska språket (dock inget krav)
  • Har B körkort
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett långsiktigt engagemang och trivs i ett högt arbetstempo med korta beslutsvägar. Du är resultatorienterad, affärsmässig och har en hunger efter att ständigt göra nya affärer. Vidare är du målinriktad, har ett stort intresse för att utvecklas, antar utmaningar och ser möjligheter snarare än problem.

Om Areco
På 1950-talet startade Bertil Areskog Areco som en ren skrothandel. Sedan dess har företaget genomgått en stor utveckling och skiftat fokus. Idag köper man in stora volymer stål från de främsta stålverken och har flera fabriker för byggplåtsproduktion samt egna distributionskanaler. För 35 år sedan hade Areco ett fåtal anställda och en omsättning på 50 miljoner. Idag sysselsätter man 300 personer i 5 länder och har en omsättning på över 2 miljarder kronor. Från att ha haft ett lokalt fokus omfattar Arecos verksamhet nu en bred marknad i Europa.

Areco Metals hanterar inköp, försäljning, distribution, bearbetning och lagerhållning av råmaterial. Företaget är en av Europas största importörer och lagerhållare av varmgalvaniserade, aluzinkbelagda och lackerade coils främst för byggnadsindustrin. Produkterna används b.la. internt inom Areco vid profilering samt vid produktion av takpannor, lättbalk, sandwichpaneler, takavvattningssystem och olika tillbehör. Areco Metals erbjuder tunnplåt i många olika dimensioner och kulörer. Areco Metals gör externt affärer i ett 20 tal länder i främst Europa.

Ansökan
Har du frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Maria Larsson på 0708-810589 eller maria.larsson@asearch.se
Tycker du att tjänsten verkar intressant så välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt. Rekryteringen sker löpande och därför kan tjänsten komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 juni 2020 (19 dagar kvar)