Affärsdriven och teknisk säljare till byggsektorn

Affärsdriven och teknisk säljare till byggsektorn

ArcelorMittal är världens största multinationella stålkoncern. Bolaget tillverkar en rad specialiserade och patenterade stålprodukter och huvudkontoret finns i Luxemburg. Globalt sysselsätter koncernen ca 200 000 medarbetare. Affärsområdet Steel Fibre är en del av divisionen WireSolutions och tillverkar och säljer stålfibrer för betongarmering till byggentreprenörer, golv- och betongentreprenörer, betongtillverkare, prefabfabriker och föreskrivande led. Läs mer om oss på http://ds.arcelormittal.com/wiresolutions

Affärsdriven och teknisksäljare till byggsektorn
Stålfiber för betongarmering

Om jobbet
Vi behöver stärka vår nordiska säljorganisation inom stålfiber med en driven och tekniskt kunnig säljare. Vi letar efter dig som på ett strukturerat och självständigt sätt kan identifiera nya affärsmöjligheter och jobba med nykundsbearbetning samt driva hela försäljningscykeln från start till avslut. Du behöver ha en god kännedom om kundens affär och om olika produkter inom betongarmering. Försäljningen är ofta projektbaserad och därför bör du ha erfarenhet av projektförsäljning mot byggsektorn och föreskrivande led. Vi erbjuder våra kunder tekniska och konkurrenskraftiga lösningar och vi söker efter någon som kan ta en konsultativ och affärsmässig diskussion med kunderna och visa på mervärde och fördelar.

Idag drivs försäljningen i Norden och Baltikum av en försäljningsansvarig med säte i Malmö samt en säljare i Finland. Tillsammans med försäljningsansvarig ansvarar du för att bryta ny mark på en marknad med stor potential. Du kommer att ansvara för att se till att du har en hög aktivitet av besök hos kunderna och en förmåga att hitta beslutsfattare hos byggentreprenörer, golv- och betongentreprenörer, betongtillverkare, prefabfabriker och föreskrivande led. Till din hjälp har du stöd från en person i Köpenhamn som jobbar med backoffice-frågor samt en teknisk avdelning med kunniga ingenjörer i Luxemburg.

Vem är du
Vi söker dig som arbetat med försäljning i minst 5 år inom bygg och/eller anläggning eller betongindustrin och som har en god byggteknisk förståelse. Du kanske är ingenjör i botten och har tagit en kommersiell riktning eller har en annan relevant utbildning. Det viktigaste är att du drivs av att göra affärer och att du kan arbeta självständigt och disciplinerat med att öka försäljningen på den svenska samt nordiska/baltiska marknaden. Du talar och skriver flytande engelska då detta är koncernspråk. Kunskaper i övriga nordiska språk är meriterande.

Är du en resultatorienterad och kontaktskapande säljare med stort eget driv?

Då kan vi erbjuda dig en roll i en multinationell koncern med stor möjlighet att påverka affärsområdets fortsatta tillväxt och en möjlighet för dig att utvecklas inom bolaget. Självklart får du en gedigen utbildning i våra produkter och marknadsmässiga villkor samt tjänstebil. Placeringsort är flexibelt men föredragsvis i Malmö, Göteborg eller Stockholm. Du kommer utgå från hemmakontor alternativt befintligt kontor i Malmö och behöver kunna vara på resande fot i stor utsträckning.

Låter det intressant? Ansök med CV och personligt brev på engelska via mats.pettersson@arcelormittal.com. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer så ansök gärna så snart som möjligt. Senaste ansöknings dag är 2018-09-30.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 sept (6 dagar kvar)