Sektionschef till öppenvård vuxna i socialtjänst Söder

Sektionschef till öppenvård vuxna i socialtjänst Söder

Som sektionschef ansvarar du för verksamhetens ekonomi, personal och arbetsmiljö och den administration som kommer med dessa ansvarsområden. Du ansvarar för kvalitetssäkring, måluppföljning samt ledning, styrning, samordning och utveckling av sektionen. Du kommer att leda en grupp med medarbetare som arbetar med olika uppdrag samt en förste socialsekreterare. I uppdraget ingår att leda och fördela arbetet på arbetsplatsen utifrån verksamhetens mål och budget. Vidare ingår att kommunicera och förankra verksamhetsinriktning och mål till medarbetarna. I ditt chefsuppdrag är det viktigt att du, i samspel med övriga chefer, skapar förutsättningar för kompetensutveckling, engagemang och arbetsglädje. Du förväntas att följa utvecklingen i omvärlden och bidra till en hälsosam arbetsplats, exempelvis genom delaktighet och dialog samt skapa förutsättningar för lärande och utveckling hos medarbetarna. Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är fortfarande en ung organisation som arbetar för att skapa en effektiv organisation. Det pågår därför en översyn av organisationen inom olika områden. Detta kan komma att påverka hur arbetsgruppen ser ut i framtiden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomexamen eller likvärdig högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du genomgått ett ledarutvecklingsprogram är det meriterande. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta som chef eller ledare med budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Erfarenhet från eller kunskap om socialtjänstens verksamhetsområden är meriterande. Vidare är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten samt erfarenhet av arbete inom öppenvård. Som ledare har du förmåga att leda, motivera och förse andra med de förutsättningar och befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du organiserar och följer upp arbetet inom din verksamhet på ett strukturerat vis. Du skapar engagemang och delaktighet i arbetet bland dina medarbetare. Du har förmåga att skapa goda relationer till såväl medborgare som medarbetare och kollegor. Då arbetet till stor del innefattar kommunikation och dokumentation, är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift samt att du har god förmåga att dokumentera och skriva olika former av underlag. Du har mycket god datorvana samt goda kunskaper i Office-paketet och Outlook. Kunskap i verksamhetssystemet Procapita är meriterande.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Therése Wihlborg
Telefon 0734-05 70 49
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 okt 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Socialtjänsten i Söder är indelad i fem enheter med olika uppdrag och fokusområden: vuxen (missbruk och hemlöshet), försörjningsstöd, två enheter inom barn och familj samt enheten för planering och utveckling. Vi är stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang. Vi chefer jobbar aktivt med att skapa en kultur som tillåter våra medarbetare utvecklas och för att skapa en god arbetsmiljö.

Öppenvården består av team med olika uppdrag. Dessa team arbetar bland annat med bosocialt stöd och vräkningsförebyggande insatser. Det finns också team som arbetar med råd och stöd, samtal och behandling med inriktning missbruk/beroende samt LVM-förebyggande insatser. I sektionen finns också en socialpsykiatrisamordnare samt en förste socialsekreterare som har ansvar för ärendehandledning och metodstöd och är ett stöd till dig som chef.