Bostadsrådgivare

Bostadsrådgivare

En stor del av arbetet kommer att innebära personliga möten. Som bostadsrådgivare ska du ge stöd i bostadssökande och på pedagogiskt vis vägleda och förmedla information om bostadsmarknaden och boende. För närvarande har vi öppen mottagning två dagar i veckan och erbjuder även förbokade besök. I din roll som bostadsrådgivare ska du också hålla i kurser samt arbeta för samverkan såväl internt och externt. Du förväntas att delta aktivt i utvecklingen av verksamheten. För att kunna tillhandahålla rätt stöd bör du hålla dig kontinuerligt uppdaterad med boendefrågor. Även administrativa arbetsuppgifter ingår.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleexamen inom beteendevetenskap, pedagogik, socionom eller liknande. Utbildning i hyresjuridik är meriterande. Du har några års arbetslivserfarenhet och du har arbetat i en rådgivande roll med personliga möten. Meriterande erfarenheter är god kännedom om Malmö stads organisation, socialtjänsten, bostadsmarknad, boende och hyresjuridik samt erfarenhet av att hålla information i större grupper samt av att arbeta med samverkan. Det är också en fördel om du har arbetserfarenhet av att möta personer som befinner sig i svåra situationer och/eller har begränsade svenskkunskaper. Du behärskar svenska språket i både tal och skrift samt engelska i tal. Ytterligare språkkompetens i något av Malmös stora språk är starkt meriterande. Personliga egenskaper och förmågor som vi tror bidrar till framgång i uppdraget är: * Förmåga och intresse av att arbeta med rådgivning till en bred målgrupp som kan befinna sig i en svår situation * God förmåga att förmedla information på ett tydligt sätt till en varierad målgrupp * Bekväm med att tala inför grupper * Intresse för bostadsmarknad och boendefrågor * Flexibel, kreativ och ser möjligheter * Empatisk och god samarbetsförmåga * Stabil och trygg som person Välkommen med din ansökan!

Intervjuer är planerade att hållas den 23/10 och den 29/10, och vi ser gärna att du är tillgänglig vid dessa tillfällen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Helle Harbo
Email Mejla Helle Harbo
Område Malmö stad
Yrkesroll Fastighet, Administration, Assistent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 okt 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad. Bostadsrådgivningen tillhör avdelning boende, etablering och myndighet. Bostadsrådgivningen är en ny verksamhet som startades i maj månad och är under utveckling utifrån malmöbornas behov. Den är kommunövergripande och vänder sig till alla malmöbor som behöver information, råd och vägledning i boendefrågor och i sitt bostadssökande.