Junior Development Engineer

Junior Development Engineer

Vi levererar hållbara och innovativa färg- och ytbehandlingsprodukter som våra kunder, samhällen och miljön i allt högre grad förlitar sig på. Det är därför allt som vi gör, har sin utgångspunkt i People. Planet. Paint. I vår portfölj av varumärken i världsklass finns International, Interpon, Nordsjö och Sikkens som är betrodda av kunder världen över. Vi är verksamma i mer än 150 länder och har siktet inställt på att globalt bli industriledande i vår bransch. Det är vad du kan förvänta dig av ett banbrytande färgföretag, som har åtagit sig vetenskapsbaserade hållbarhetsmål och som arbetar med konkreta åtgärder för att kunna påverka globala utmaningar - för en bättre framtid för kommande generationer.

Vi är cirka 1 170 anställda vid våra verksamheter i Norden. På de tre fabrikerna i Sverige producerar och utvecklar vi färg- och ytskydd till konsumenter, retail och industrin. Vårt huvudkontor ligger i Amsterdam, Nederländerna.

Har du erfarenhet av laboratoriearbete och är i början av din karriär? Drivs du av att lösa problem och har ett flexibelt arbetssätt? Vi söker nu en utvecklingsingenjör till vår site strax utanför Malmö!

Vad kan AkzoNobel erbjuda dig?
Hos oss på AkzoNobel möts du av en varm och välkomnande atmosfär, där vi tillsammans arbetar med fokus på innovation och hållbarhet, för att nå målet att vara världsledande inom färgindustrin. Mångfald berikar våra arbetsplatser och vi arbetar aktivt tillsammans med våra medarbetare för att de ska trivas och utvecklas. Vi arbetar strategiskt för att bli en bättre arbetsgivare. Detta resulterar bland annat i att vi är utnämnda till ett av Sveriges Karriärföretag och har fått Top Employer certifiering 2022. Vi erbjuder dig en internationell arbetsmiljö där du får ta dig an givande och utmanande arbetsuppgifter som vidgar dina vyer och utvecklar dig i din roll. Du kommer att arbeta med kompetenta och likasinnade kollegor som delar din inställning och entusiasm. Välkommen till oss!

Vad kommer du arbeta med?
I rollen som Development Engineer kommer du att tillhöra WB Solution teamet som arbetar med fokus på vattenbaserade färger. Teamet supporterar businessen med expertis gällande AkzoNobels produkter som tillverkas mot industrin. Du kommer vara delaktigt i flera spännande projekt där en stor del av arbetet bedrivs på labb, men du kommer även vara ute i fabrikerna. Resor kan förekomma i tjänsten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Anpassa och förändra produkter för att passa till kundenslinor.
  • Jobba med utbyte ut av råvaror i våra befintliga formuleringar.
  • Supportera produktion med tekniska problem relaterade till produktkvalitet.
  • Supportera tekniker och sälj i Europa med kunskap om produkter.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start så snart som möjligt. Du kommer vara placerad på vår site utanför Malmö och rapportera till Alma Mahmutovic, Manager WB Solutions, Machine & Testing.

Vem är du?
För att trivas i tjänsten gillar du att arbeta i flera olika parallella projekt. Du ser lösningar när andra ser problem och strävar alltid efter att uppnå goda resultat. Då du till stor del kommer att arbeta rådgivande och stödjande roll kring våra produkter behöver du ha en god kommunikativ förmåga och trivas med många olika kontaktytor. Dessutom är du organiserad och kan strukturera upp ditt arbete väl. Hållbarhet och innovation är viktigt förr oss, vilket förutsätter att du har en stark vilja att ständigt lära dig mer för att utvecklas i rollen.

Vi ser gärna att du har utbildning inom kemi och vana av laborativt arbete. Har du erfarenhet från färgindustrin, kunskap om de råvaror som används inom färgtillverkning eller liknande är det meriterande. Då engelska är vårt koncernspråk krävs det att du är flytande i både tal och skrift.

Din ansökan
Vi välkomnar människor från alla olika bakgrund som ser hållbarhet, säkerhet och innovation som viktiga principer. Om du har en passion för färg, ta då steget och lämna in din ansökan redan idag för din chans att få jobba tillsammans med oss! Vi går igenom ansökningarna löpande. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via email.

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Alma Mahmutovic, Manager WB Solutions, Machine & Testing, alma.mahmutovic@akzonobel.com

För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Ami Sandberg, Talent Acquisition Partner Nordics, +46 73-033 69 62.
Mer info
Kontaktperson Alma Mahmutovic
Email Mejla Alma Mahmutovic
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 dec 2022 (24 dagar kvar)