HR-praktikant till världsledande färgföretag!

HR-praktikant till världsledande färgföretag!

Är du en HR-student och funderar på vilka olika områden du kan arbeta med efter examen? Vill du arbeta i ett stort projekt och få erfarenhet av en rekryteringsprocess alla delar? Då vill vi på AkzoNobel gärna hjälpa dig! Under våren genomför vi ett rekryteringsprojekt inför sommaren där du kommer att få möjlighet att, tillsammans med två kollegor, delta i samtliga delar i rekryteringsprocessen. Du får även möjlighet att delta i det löpande HR-arbetet i vårt nordiska HR-team. Vi söker dig som är studerande på högskola, universitet eller liknande och har en planerad praktikperiod under våren 2021.

Vad kommer du att få lära dig?

Hos oss på AkzoNobel möts du av en varm och välkomnande atmosfär, där vi tillsammans arbetar för att ständigt nå målet att vara världsledande inom färg- och ytbehandlingar. Du kommer att tillhöra vårt Talent Acquisition-team, som består av 4 personer, men du arbetar tätt med hela vårt nordiska HR-team. Du får insyn i hur löpande HR-arbete går till inom våra olika funktioner (Learning & Development, Comp & Ben m.m.) samt deltar på alla gemensamma HR-möten. Utöver detta kommer du primärt att få lära dig om och arbeta med följande moment i sommarrekryteringsprojektet:
  • Kravprofilsmöten med chefer
  • Urval/Telefonintevjuer
  • Koordinering av intervjuer och hälsoundersökningar
  • Referenstagning och bakgrundskontroller
  • Avtalsskrivning
Din planerade praktikperiod är förlagd under vårterminen 2021. För att du ska ha möjlighet att delta under hela projektet ser vi gärna att du har praktik hela vårterminen. Praktiken kommer vara förlagd mån-fre 8-16:30, givetvis tar vi hänsyn till eventuella rapporter som ska skrivas under praktikperioden.

Vem är du?

För att trivas hos oss tror vi att du driven, målmedveten och ansvarsfull. Eftersom du kommer att arbeta med projektansvar krävs det att du är strukturerad och välorganiserad. Din servicekänsla ska vara hög och det ska vara naturligt för dig att ge våra kandidater bästa möjliga upplevelse när de söker jobb hos oss. En stor del av kontaktytorna kommer vara via telefon så det är viktigt att du trivs med detta.
För att kunna göra din praktik hos oss är en förutsättning att du har planerad praktik via studier, alternativt via Arbetsförmedlingen.

Vill du vara med på vår resa? Ansök redan idag med ditt CV och personliga brev om varför du är rätt person! Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail. Urval kommer att ske löpande.

För mer information om praktiktjänsten, vänligen kontakta Felicia Lindbom, Talent Acquisition Partner, +46 708358690.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Internship / Praktik
Sista ansökningsdag 22 nov 2020 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AkzoNobel har en passion för färg. Vi är experter i det stolta hantverket att utveckla och tillverka färg och vi har satt standarden för färg och kulörer sedan 1792. Vår förstklassiga portfölj av varumärken - inklusive Nordsjö, International, Sikkens och Interpon - är betrodd av kunder runt om i världen. Vi har huvudkontor i Nederländerna och är verksamma i över 80 länder. Våra 35 000 talangfulla medarbetare brinner för att leverera de högpresterande produkter och tjänster våra kunder förväntar sig.