Development Engineer

Development Engineer

Har du en passion för färg och brinner för innovation? Vill du arbeta i en internationell organisation på lokal nivå? Drivs du av att lösa problem och har ett flexibelt arbetssätt? Vi söker nu en erfaren kollega som Senior Development Engineer till vår site i Arlöv.

Vad kommer du arbeta med?
Våra Solutions Teams inom Wood Coatings ansvarar för stegvis utveckling och justering av färg och lack för träindustrin, och detta sker i nära samarbete med vår marknads- respektive säljavdelning och våra kunder. Fokus för dig i rollen som Development Engineer är vatten och UV härdande färger för interiört och teamet i Malmö är Center of Excellence för detta område i Europa. Du kommer arbeta med följande:
  • Diskutera projektbehov, sätta upp, planera och genomföra experiment och analys
  • Vara en del av men även leda små eller medelstora projekt
  • Identifiera produkt- och processoptimering
  • Identifiera möjligheter till produktapplikationer till våra kunder
  • Stötta våra interna tekniker och våra kunder med problemlösning eller input vid beslut
Vi arbetar enligt Lab standard 14 inkl. ISP 9001, 14001 och enligt 5S-standard. Det kommer att innebära resor i tjänsten (när väl pandemin är över) vilket innebär att besöka våra kunder i Europa.

Det är en tillsvidaretjänst med start snarast möjligast. Du kommer vara placerad på vår site i Arlöv och rapportera till vår Teamleader för Interior Solution.

Vem är du?
Som person är du positiv, engagerad och flexibel. Du har en god kommunikativ förmåga, levererar alltid med kvalitet och har stor vana att arbeta mot deadlines i en hektisk miljö. Du har ett stort kundfokus, trivs att arbeta självständigt men även förmågan att samarbeta inom teamet och delar gärna med dig av din kunskap och erfarenhet med andra kollegor. Du trivs i en internationell miljö och är anpassningsbar till kulturella förändringar.

För att blir framgångsrik i rollen ser vi gärna att du har en ingenjörsutbildning med några års arbetslivserfarenhet inom relevant kompetensområde. Har du erfarenhet från färgindustrin, kunskap om de råvaror som används inom färgtillverkning eller liknande är det meriterande och kan ersätta formell utbildning. Kulörframtagning kan vara en del av jobbet varför det krävs ett fullgott kulörseende. Vi ser även att du är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift, då det krävs för att klara tjänsten.

Varför ska du jobba på AkzoNobel?
Vi på AkzoNobel erbjuder en varm och inkluderande atmosfär där vi arbetar som ett för att nå målet att vara världsledande inom färg- och ytbehandlingar. Med fokus på mångfald och innovation arbetar vi aktivt med våra medarbetare för att du ska trivas och utvecklas kontinuerligt. Detta ligger även till grund för att vi är utnämnda till ett av Sveriges Karriärföretag 2020. Vi erbjuder dig en internationell arbetsmiljö där du får ta dig an givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med kompetenta och likasinnade kollegor som delar din inställning och entusiasm. Välkommen till oss!

Din ansökan
Vi välkomnar människor från alla olika bakgrund som ser hållbarhet, säkerhet och innovation som viktiga principer. Om du har en passion för färg, ta då steget och lämna in din ansökan redan idag för din chans att få jobba tillsammans med oss!

Urval och intervjuer kommer ske löpande. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via email..

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Ingrid Gajmark, Teamleader Interior Solution, +46 708 35 5830
För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Christina Borin, Talent Acquisition Partner, +46 76 112 8564
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 mars 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Inom AkzoNobel är vi ca 34 500 engagerade medarbetare som tillsammans skapar förutsättningar för god livskvalitet och en inspirerande vardag. Vi är ett ledande globalt färgföretag som förser företag och konsumenter världen över med såväl färg som ytbehandling. Idag är vi verksamma i över 150 länder och vårt huvudkontor ligger i Amsterdam, Nederländerna. Våra innovativa produkter bär på en stolt historia och är skapade för att göra livet enklare för människor i en snabbt föränderlig värld. Bland våra välkända varumärken finns bl.a. Nordsjö, Cuprinol och International. Vi rankas återkommande som ledande inom hållbarhet i vår bransch och drivs av att bidra till välmående städer och levande samhällen genom att skapa en färgstark och trygg värld där livet blir bättre genom det vi gör. För mer information www.akzonobel.com