Till AkzoNobels site i Malmö söker vi nu en person redo att axla rollen som HSE-specialist inom arbetsmiljö.


Vi söker dig med tidigare erfarenhet inom HSE-området och som har ett starkt engagemang för att driva frågor inom arbetsmiljöområdet.


I rollen som HSE-specialist är du ansvarig för arbetsmiljön på anläggningen. Du är drivande i det systematiska arbetsmiljöarbetet som är en del i det kontinuerliga arbetet. Du arbetar med att stödja linjeorganisationen genom att vidareutveckla och implementera policys, arbetsprocesser, rutiner, instruktioner på anläggningen. Rollen ingår i HSE-avdelningen och utgör en heltidstjänst, du rapporterar till HSE-chefen.


Arbetsuppgifter och ansvarsområden


-Vara experten inom arbetsmiljö till linje- och projektorganisationen genom att bygga förståelse för teoretiska koncept och branschstandarder


-Ta fram riktlinjer, rutiner och instruktioner inom arbetsmiljöområdet


-Coacha och stödja linjeorganisationen i arbetet med att genomföra strategier och planer samt tillvägagångssätt som möter krav från myndigheter och AkzoNobel


-Driva förbättringsarbete på anläggningen med avseende på arbetsmiljö


-Vara ansvarig för kontakter, korrespondens och rapportering till myndigheter inom arbetsmiljöområdet


-Delta i revisioner och andra arbeten på AkzoNobels övriga anläggningar i Sverige och internationellt


-Utgöra en betydelsefull del av HSE-avdelningen och fungera som förebild genom eget beteende och attityd


-Tillsammans med övriga i HSE-avdelningen och linjeorganisationen utvecklar du säkerhetskulturen på anläggningen och stimulerar det kontinuerliga arbetet med förbättringar


Vem är du?


-Akademisk examen på kandidat- eller magisternivå inom HSE alternativt ingenjörsutbildning med inriktning mot kemi


-5 års relevant arbetslivserfarenhet från motsvarande arbete som HSE-specialist


-Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt


-Du har förmågan att driva arbetet med ständiga förbättringar av det systematiska arbetsmiljöarbetet


-Du är pro-aktiv, ser möjligheter och har en förmåga att driva förbättringsarbete genom relationsbyggande


-Du är en god kommunikatör och innehar förmågan att bygga relationer till din omgivning


-Du har en positiv attityd och kan med entusiasm och energi få med dig andra i genomförandet av planer och åtgärder


-Du är analytisk, resultat- och lösningsorienterad


För att bli framgångsrik i rollen är det av stor vikt att du besitter kompetens och erfarenhet för att agera expert inom arbetsmiljöområdet. Med utgångspunkt i en akademisk och/eller teknisk bakgrund har du förmågan att finna praktiska tillvägagångssätt som möter förväntningar och krav från myndigheter och andra intressenter. Du kan förklara och övertyga interna och externa intressenter med mer än bara sakliga argument. Du kan relatera till och bygga vidare på personers intresse, erfarenheter och kunskapsnivå. Det är meriterande att ha erfarenhet från ledande befattningar inom produktion.


Vad erbjuder AkzoNobel?


Hos oss på AkzoNobel möts du av en varm och välkomnande atmosfär, där vi tillsammans arbetar för att ständigt nå målet att vara världsledande inom färg- och ytbehandlingar. Med fokus på mångfald och innovation arbetar vi aktivt med våra medarbetare för att du ska trivas och utvecklas kontinuerligt. Detta ligger även till grund för att vi är utnämnda till ett av Sveriges Karriärföretag 2019. Vi erbjuder dig en internationell arbetsmiljö där du får ta dig an givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med kompetenta och likasinnade kollegor som delar din inställning och entusiasm. Välkommen till oss!


Vill du vara med på vår resa?


Ansök redan idag med ditt CV och personliga brev om varför du är rätt person för denna tjänst! Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail.


För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Elisabet Haraldsdottir, Talent Acquisition Partner, +46 703 50 17 99
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 feb 2020 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AkzoNobel har en passion för färg. Vi är experter i det stolta hantverket att utveckla och tillverka färg och vi har satt standarden för färg och kulörer sedan 1792. Vår förstklassiga portfölj av varumärken - inklusive Nordsjö, International, Sikkens och Interpon - är betrodd av kunder runt om i världen. Vi har huvudkontor i Nederländerna och är verksamma i över 80 länder. Våra 35 000 talangfulla medarbetare brinner för att leverera de högpresterande produkter och tjänster våra kunder förväntar sig.
Försäljningen av vår Specialty Chemicals-verksamhet förväntas vara avslutad i slutet av 2018. För mer information, vänligen besök www.akzonobel.com.