Offertingenjör till Aimpoint AB

Offertingenjör till Aimpoint AB

Vi fortsätter att växa. För att möta våra kunders allt högre ställda krav i upphandlingsförfarandet söker vi nu dig med erfarenhet från myndighetsupphandlingar.

Om tjänsten
Som Offertingenjör hos oss på Aimpoint erbjuds du en viktig framtida roll i bolaget. Hos oss får du möjlighet att påverka din egen roll och påverka processer och rutiner kring hur vi arbetar med offerter och upphandlingar, internt såväl som externt.

Du fungerar som vår interna expert inom ditt område. Du analyserar och utvärderar kravspecifikationer från våra kunder och du arbetar med att bereda våra anbud - från förfrågningar till kompletta offerter. I din roll interagerar du inom försäljningsavdelningen och med andra avdelningar i bolaget.

Vi ser stor vinst i att involvera dig i ett tidigt skede i mötet med våra kunder inför kommande upphandlingar av större kontrakt. Då de flesta av Aimpoints kunder finns utanför Sveriges gränser innebär tjänsten en del resande, uppskattningsvis 50 dagar/år.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande roller och som är väl insatt i de branschspecifika krav och standards som efterlevs och tillämpas i ett företag som delvis tillverkar och levererar varor till polis och militär. Vi tror att du idag är verksam i en liknande roll och kanske till och med arbetar mot samma kundsegment, eller att du arbetar som inköpare i en statlig myndighet med nära koppling till vår bransch. Kanske arbetar du i en större organisation och känner att du inte ges möjlighet att bidra till din fulla potential eller upplever att du inte kan påverka ditt arbetssätt.

Då du i din roll kommer att ha stora interna och externa kontaktytor ställer rollen krav på din förmåga att kommunicera och etablera förtroende och relationer. Samtidigt som du har ett kommersiellt fokus så är du en stark organisatör.

För att bli framgångsrik i rollen ser vi även att du:
  • Har erfarenhet och kunskap av/i myndighetsupphandling inom segmentet
  • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat, övriga språk är meriterande
  • Har god teknisk förståelse
  • Är en van och skicklig koordinator och kravställare
Vi erbjuder
Förutom att du erbjuds en viktig roll och en unik möjlighet att sätta din prägel på Aimpoints offertförfarande erbjuds du ett spännande och kommersiellt arbete med stora internationella inslag.

Vi är ödmjuka inför våra anställdas kompetens och sätter stort värde på medarbetarnas kunskap på samma sätt som vi satsar på medarbetarnas hälsa och trivsel - vi behöver varandra för att lyckas. Vi bjuder våra anställda på förmiddags- och eftermiddagsfika varje dag och våra egna kockar serverar dagligen förstklassig lunch.

Tillsvidareanställning. Kollektivavtal. Placering: Aimpoints huvudkontor i Malmö. Goda pendlingsmöjligheter och fri parkering. Företagshälsovård och friskvårdsbidrag.

Ansökan
Välkommen med din ansökan! Vi tillämpar löpande urval så ansök snarast, dock senast 2018-11-28. Du ansöker genom att klicka på ”Sök tjänst”. Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post. I denna rekrytering samarbetar vi med Roi Rekrytering.

För frågor rörande rekryteringen kontakta ansvarig Rekryterare Björn Jonasson; bjorn.jonasson@roirekrytering.se alternativt 0709-261 227. För frågor rörande rollen eller företaget kontakta Director Marketing & Sales- Professional Segment Erik Jeppsson; erik.jeppsson@aimpoint.com.

Aimpoint AB
Aimpoint AB utvecklar, tillverkar och marknadsför elektroniska riktmedel. Vi är det företag som skapade och utvecklade rödpunktsiktet, vilket vi idag är världsledande leverantör av. Aimpoints sikten används på den civila jakt- och skyttemarknaden samt av polis och militär. Företaget har 230 anställda och omsätter c:a 750 MSEK, varav mer än 90 % på export. Vårt huvudkontor ligger i Malmö och produktionsenheter finns i Malmö och Gällivare. Försäljningen i USA sker via vårt amerikanska dotterbolag, Aimpoint Inc. Aimpoint är ett företag inom Sandberg Development-koncernen. För mer information om företaget, besök gärna www.aimpoint.com
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 dec (33 dagar kvar)