Senior Redovisningsekonom till MKB Fastighets AB

Senior Redovisningsekonom till MKB Fastighets AB

Senior Redovisningsekonom till MKB Fastighets AB

Alla behöver en bra och trivsam plats att bo på. Som medarbetare på MKB får du vara med och utveckla bostadsmarknaden i Malmö, en uppgift som är både utmanande och mycket givande. Du blir en del i arbetet med att förverkliga vår vision "Hem för var och en" och delar du vår övertygelse lovar vi dig ett roligt jobb med möjlighet att göra skillnad och att utvecklas.

Om tjänsten

Som redovisningsekonom kommer du att arbeta processorienterat med koncernens alla bolag och du kommer vara bolagsansvarig för det största bolaget MKB Fastighets AB. Du kommer självständigt att producera bokslut och rapportering till Malmö Stad. I arbetsuppgifterna ingår även löpande bokföring, avstämning av konton, momsrapportering samt månads, delårs- och årsbokslut. Att du även har erfarenhet av årsredovisning, skatteberäkningar och bolagsdeklarationer ser vi som en självklarhet.

Hela finansavdelningen blir dina kollegor och består av ca 20 personer. Av dessa utgör fyra personer redovisningsavdelningen som blir dina närmaste arbetskamrater. Redovisningsavdelningen sköter den löpande redovisningen, bokslutsrapportering, koncernredovisning samt övrig extern och intern rapportering. MKB koncernen består av ca 25 bolag. Rapporterar gör du till redovisningschefen.

I din roll som redovisningsekonom kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
  • Månads, delårs och årsbokslut
  • Löpande bokföring
  • Kontoavstämningar
  • Momsrapportering
  • Årsredovisningar, skatteberäkningar och bolagsdeklarationer
Tjänsten som redovisningsekonom är en rekrytering till MKB Fastighets AB i samarbete med Adecco med start efter överenskommelse.

Om dig

Vi söker dig som är Civilekonom med flerårig erfarenhet från liknande arbetsuppgifter gärna med erfarenhet från en större koncern. Har du dessutom revisionsbakgrund samt erfarenhet från fastighetsbranschen och koncernredovisning är det meriterande.

Gillar du att ta eget ansvar, driva förbättringar och vara en del av ett effektivt team som är ett nav i redovisningen gentemot hela bolaget så kommer du att trivas på MKB.

Vidare ser vi att du är nyfiken som person och har en vilja att utveckla och effektivisera våra processer. Du besitter också goda kommunikativa egenskaper och gillar att ha roligt på jobbet och samarbeta med andra.

Om MKB Fastighets AB

Vi arbetar utifrån sex strategier; Social hållbarhet, Miljömässig hållbarhet, Attraktiv hyresvärd, Nyproduktion med rimliga hyror, Flexibilitet i arbetstid och arbetsställe samt Karriärutveckling och mångfald bland medarbetarna. Varje strategi har dels kortsiktiga mål för varje år, dels långsiktiga mål för 2030.

Vi lägger stor vikt vid att skapa både affärsnytta och samhällsnytta och har tre kärnvärden; modiga, enkla och tillsammans, som ligger till grund för vårt arbete i vardagen.

Vi arbetar aktivt med jämställdhets- och mångfaldsfrågor och är stolta över att vara det första HBTQ certifierade fastighetsbolaget.

Vi är ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsbolag med över 300 anställda. Med drygt 25 000 lägenheter och över 1 000 kommersiella lokaler, till ett marknadsvärde av mer än 40 miljarder kronor, och med 32 procent av hyresmarknaden är vi det största fastighetsbolaget i Malmö.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Linus Eng via Adecco linus.eng@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Redovisningsekonom, MKB, Malmö, Skåne, MKB Fastighets AB, Adecco
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 29 apr 2021 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.