Projektingenjör till Scheidt and Bachmann AB i Malmö

Projektingenjör till Scheidt and Bachmann AB i Malmö

Vill du projektera och leverera den senaste tekniken inom svensk järnväg? Vill du arbeta i en internationell koncern med ett växande svenskt dotterbolag med goda utvecklingsmöjligheter? Då har Scheidt & Bachmann Sverige AB tjänsten för dig!

Om tjänsten
I tjänsten som Projektingenjör arbetar du med projektering av vägskyddsanläggningar på ett modernt kontor i Malmö. Från början projekterades och monterades samtliga komponenter på moderbolaget i Tyskland, men idag ansvarar det växande dotterbolaget för systemleveranser till Skandinavien.

För att trivas i tjänsten är du relationsorienterad och vill bygga förtroendefulla relationer både med kunder och kollegor. Eftersom du innehar hög förståelse av produkten besvarar du med självklarhet tekniska frågor och hjälper våra kunder med felsökning. Du har även ett nära samarbete med moderbolaget i Tyskland och där kommer du med enkelhet föra dialoger gällande produktens utveckling.

Du kommer ha ett nära samarbete i ett team av projektingenjörer, kollegor på kontoret samt internationella kollegor och kunder. Därmed är det viktigt att du trivs med en variation av sociala konstellationer och ser möjligheter av att lära av varandra.

Teamet idag ställer gärna upp för varandra och för att du ska trivas är du en hjälpsam person som trivs i en sådan miljö. Du rapporterar direkt till en VD som är närvarande och stationerad på samma kontor.

I rollen förekommer det tjänsteresor runt om i Skandinavien, men även Tyskland. Någon gång i månaden kan det tänkas att du får möjligheten att vara ute hos kund för assistans vid installation och idrifttagning. Det kan även förekomma att du får besöka våra grannländer för systeminstallation.

Hos Scheidt & Bachmann Sverige AB är det viktigt att du ska få en så bra start som möjligt och därför kommer du få en intern produktutbildning i Sverige samt utökad signalingenjörsutbildning och utbildningar för att vistas och arbeta i spår i Sverige och Norge. Du kommer även utbildas i Tyskland några gånger under ditt första år.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
 • Projektering av vägskyddsanläggningar
 • Teknisk kundkontakt
 • Dokumenthantering av signal-och säkerhetsteknik
 • Bearbetning av kravspecifikationer för vägskydd och signalställverk
 • Utvecklingssupport till moderbolaget i Tyskland
I projektering ingår:
 • Teknisk orderanalys
 • Artikelallokering
 • Ritningsarbete
 • Konfiguration och parametrisering av systemfunktioner
 • Verifiering av projekteringsunderlag
 • Validering/fabrikstester

Om dig

Du har en civilingenjörsutbildning alternativt en högskoleutbildning med en elektroteknisk inriktning. Om du arbetat eller studerat till järnvägsingenjör eller signalingenjör är detta starkt meriterande. Vi önskar att du behärskar det svenska och engelska språket och kan du även tala och skriva tyska är detta som grädde på moset.

För att lyckas i tjänsten ser vi gärna att du har erfarenhet av installation, test och idrifttagning av anläggningar hos kunder. Har du erfarenhet av arbete med järnväg är det meriterande.

Du känner dig bekväm i en position där du självständigt tar ansvar och strukturerar dina arbetsdagar. Som person är du prestigelös, hjälper gärna dina kollegor och tar egna initiativ i det dagliga arbetet. Genom ditt kommunikativa sätt har du förmågan att bygga förtroendefulla relationer. Därtill besitter du en förmåga att båda förebygga-och lösa uppkomna problem med lätthet.

Viktigt för tjänsten är:
 • Civilingenjörsutbildning eller högskoleingenjörsutbildning med elektroteknisk inriktning
 • Engelska och svenska i tal och skrift behöver behärskas
 • B-körkort
Scheidt & Bachmann Sverige AB sätter värde på ömsesidigt förtroende och våra medarbetare är viktiga för oss. Därför får du frihet under eget ansvar och du kan förena ditt professionella liv med det privata. Du erbjuds flexibla arbetstider, måndag-fredag mellan 06.00-20.00. Du når kontoret smidigt och snabbt via både inre och yttre Ringvägen. Tjänsten är en direktrekrytering till Scheidt & Bachmann Sverige AB med start enligt överenskommelse.

Om Scheidt & Bachmann Sverige AB
Som medlem av den internationella Scheidt & Bachmann koncernen erbjuder Scheidt & Bachmann Sverige AB helhetstjänster rörande signalsystem (signalling) för den skandinaviska marknaden. Företaget handhar varsamt kundens projekt från planering till realisering samt tillhandahåller lokal service & support av hårdvara och mjukvara. När det gäller signalställverk och vägskyddsanläggningar(ZSB 2000 / BUES 2000), är Scheidt & Bachmann det rätta valet för verksamheten.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Cecilia Danlarén på Cecilia.Danlaren@adecco.se alternativt via Adecco 010 - 173 73 00

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Ingenjör, Systemingenjör, Projektingenjör, Civilingenjör, Högskoleingenjör, Idriffttagning, Elektroteknik, Signalsystem, Järnväg, Malmö, Adecco, Rekrytering, Scheidt & Bachmann Sverige AB
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Sista ansökningsdag 20 dec 2022 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid.

Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!