Praktikant med intresse för HR sökes till Adecco!

Praktikant med intresse för HR sökes till Adecco!

Vill du ha en praktikperiod där du får samarbeta tätt med en grupp inspirerande kollegor som har nära till skratt? Vill du bli del av en arbetsplats som genomsyras av glädje och laganda, samtidigt som du skapar kontakter inom världens största HR-partner? Då har vi praktikplatsen för dig!

Om praktiken
Som praktikant kommer du tillhöra Adeccos General Staffing-kontor i Malmö och ingå i ett kundteam som arbetar mot några av våra största kunder i Skåne.
Du kommer vara del av en arbetsgrupp som är affärsorienterade och präglas av positiv anda, lösningsfokus och teamkänsla. Vi sitter i ljusa, fräscha lokaler i centrala Malmö där du i huvudsak kommer att arbeta men arbete ute hos kund förekommer även.

Under din praktik kommer du att få följa och medverka i det vardagliga arbetet kring bemanning och rekrytering som innefattar bland annat:
  • Administrativa arbetsuppgifter kring våra konsulters anställning
  • Urval, telefonintervjuer och referenstagning av kandidater
  • Medverkan vid intervjuer och kontraktsskrivningar
Självklart är vi även lyhörda för vad du själv önskar att lära dig mer om.

Om dig
För att vara kvalificerad till en praktikplats hos oss så skall du vara berättigad att göra praktik genom din utbildning på Högskola/Universitet under minst 10 veckor. Detta kommer att vara en möjlighet för dig att visa vad du går för och kan även leda till en anställning framåt.
Praktikplatsen passar dig som är prestigelös och tycker om att arbeta i en fartfylld miljö och trivs med att ha kontakt med många olika människor. Ditt positiva sätt och känsla för service gör att du kommer trivas. Du är nyfiken på bemanningsbranschen och är villig att lära dig mer om bemanning, rekrytering och personaladministration. Att du trivs med att arbeta med dator samt telefon som främsta redskap ser vi som en förutsättning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om praktikperioden
Vi ser positivt på om du har möjlighet att praktisera hos oss under hela höstterminen 2019. Arbetet är förlagt på heltid, måndag-fredag kl. 08.00-17.00.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige erbjuder vi såväl uthyrnings- och rekryteringstjänster som lösningar inom bland annat ledarskaps- och kompetensutveckling, karriärrådgivning, omställning och outsourcing på våra 59 kontor spridda över hela landet. Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. På Adecco ser vi dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till att vi går till jobbet varje dag. Som världens största HR-partner har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person på rätt plats.

Om ansökan
Rekryteringsarbetet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan. Vänligen bifoga CV och personligt brev i din ansökan.

Första steget i vår rekryteringsprocess är ett personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.
Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.
Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss på:
Sofia Nyberg på 0736847333 alternativt Annika Lantz på 0736847372.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal, Service & Kundtjänst, Serviceyrken
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 30 juli 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.