Logistik- & inköpskoordinator till Scheidt & Bachmann i Malmö

Logistik- & inköpskoordinator till Scheidt & Bachmann i Malmö

Vill du arbeta i en internationell koncern där du har goda utvecklingsmöjligheter? Är du lösningsorienterad och vill arbeta i en bred roll inom logistik, inköp och produktion? Då är du varmt välkommen med din ansökan till Scheidt & Bachmanns nya tjänst som Logistik-& inköpskoordinator!

Om tjänsten
Som Logistik-och inköpskoordinator är du en nyckelperson för produktion och lager gällande beställningsprocess och orderhantering. Du har en självständig roll där du i nära samarbete med lageransvarig ansvarar för den dagliga logistiken. Du kommer att se till att ni följer moderbolagets standarder, men samtidigt ser du förbättringsprojekt som ett roligt inslag i din vardag. Affärssystemet SAP är ett verktyg du trivs att arbeta med då all daglig orderhantering sker i detta affärssystem. Här behandlar du exempelvis kundorder, kontrollerar och importerar BOM-listor samt hanterar leveranser och inköp.

Du trivs i en roll där du vid tekniska förändringar får organisera och omarbeta både produktion och lager. Givetvis ser du med spänning fram emot att få organisera den årliga inventeringen av lagret.

Hos Scheidt & Bachmann Sverige AB är det viktigt att du ska få en så bra start som möjligt och därför kommer du få deltaga på en grundlig onboarding i Tyskland, på moderbolaget. Därefter erbjuds det även tillfälliga tjänsteresor till moderbolaget i Tyskland.

Du kommer att arbeta på Malmös komponentlager, som även är moderbolagets externlager. Teamet idag har ett nära samarbete och skapar tillsammans förutsättningarna för att detta växande dotterbolag drivs framåt.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
  • Orderhantering i SAP
  • Förbättringsprojekt i syfte att optimera beställningsprocess
  • Skapa nyckelindikatorer för kontroll av beställningsprocess
  • Skapande, frisläppande och behandling av produktionsorder.
  • Hantering av leveranser
Om dig
Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med logistik, order eller inköpsprocesser. Du har långvarig erfarenhet av materialhantering, produktionsstyrning och trivs att göra förbättringar med hjälp av LEAN-metoden. Du har även erfarenhet av att arbeta med produktion i ett industriföretag.

För att lyckas i tjänsten har du en eftergymnasial utbildning, gärna inom logistik, inköp, ekonomi eller Supply chain. Alternativt har du likvärdig kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Om du pratar och skriver tyska är detta meriterande. Scheidt & Bachmann Sverige AB kommer att erbjuda Truckkörkort om du inte redan innehar ett sådant.

Som person är du prestigelös, hjälper gärna dina kollegor och är drivande i det dagliga arbetet. Genom ditt kommunikativa sätt har du förmågan att bygga förtroendefulla relationer. Därtill besitter du en förmåga av logiskt- och analytiskt tänkande och har lätt för att organisera och strukturera upp ditt arbete.
Vidare är du ansvarstagande, proaktiv och känner dig bekväm att följa fastställda rutiner och standarder samtidigt som du gärna kommer med egna initiativ och förbättringsförslag. Genom ett lösningsorienterat förhållningssätt har du en förmåga att ständigt agera med förtagets och kundens bästa i fokus.

Viktigt för tjänsten är:
  • Tidigare erfarenhet av orderhantering i SAP (gärna MM-modulen).
  • Goda färdigheter i MS Office program (Särskilt Excel).
  • Goda kunskaper i engelska språket i både tal och skrift.
  • B-körkort.
Arbetstiden är förlagd dagtid, måndag-fredag och tjänsten är placerad i Malmö. Tjänsten som Logistik- och inköpskoordinator är en direktrekrytering till Scheidt & Bachmann Sverige AB med start enligt överenskommelse.

Om Scheidt & Bachmann Sverige AB
Som medlem av den internationella Scheidt & Bachmann koncernen erbjuder Scheidt & Bachmann Sverige AB helhetstjänster rörande signalsystem (signalling) och intelligenta biljettsystem (Fare collection systems) för den skandinaviska marknaden. Bolaget handhar varsamt projekt från planering till realisering samt tillhandahåller lokal service & support av hårdvara och mjukvara. Oavsett om det rör sig om signalställverk och vägskyddsanläggningar för produkterna (ZSB 2000 / BUES 2000) är Scheidt & Bachmann det rätta valet för järnvägsverksamheten.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Cecilia Danlarén på Cecilia.Danlaren@adecco.se alternativt via Adecco 010 - 173 73 00

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Logistikkoordinator, Logistikansvarig, Inköpsansvarig, Operativ inköpare, Strategisk inköpare, Lager, Produktion, Järnväg, Malmö, Adecco, Rekrytering, Lagerchef, Organisering, Scheidt & Bachmann Sverige AB
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Sista ansökningsdag 26 aug 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Adecco Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.